Posts

Showing posts from August 6, 2009

Jiwa berubah, oh ye ke?

Saya rasa jiwa ni mcm dah melekat dgn lagu-lagu retro. Mana taknya, pagi-pagi berkumandang lah suara S.Y (Salleh Yaakob), K.E (Kak Engku) dan KR (Khairil Rashid). Oh sunggug ntah apa-apa je, tapi kadang-kadang enjoy jgk dgr lagu merapu 'Mat Salleh' haha. Apa-apa lah, yang pasti lagu-lagu dahulu lagi berkualiti dari sekarang. Haha, no la, actually saya mendengar semua jenis lagu. Betul! Kalau bab-bab hiburan ni saya tak peduli sgt, saya lebih suka memanjakan diri. Nak ke spa? Belum berkemampuan lagi, setakat pergi saloon cuci rambut boleh la. ehh stopp, almost 5pm, office nak tutup,later sambung cerita yang dirumah pulak.
::ps; malam ni date dgn huda dkt gerai kuetiau sebelah pasaraya billion yang terkenal tu. ::

Deal ;)

Image
Latihan Industri saya hanya mempunyai PC lama yang bertaraf WIN95, yang pada dasarnya sangat berat kalau di'install' game playhouse seperti Dinner Dash, etc, etc. Yang ada hanya solitare. Dan kadang kala saya bermain ini,


Haha ia menguji ketajaman otak saya yang sejak akhir-akhit ini agak beku. Nak buat kerja pun almost fed-up. Oh ya, terima kasih kepada Abah kerana mengajar saya permainan ini ketika umur saya baru beberapa darjah.

cotton dan terompah

Terniat di hati utk menulis entri ini ketika saya ke surau untuk berwuduk. Saya yang memakai baju kurung cotton dan terompah berwarna ke'oren'an milik kak zah(tertera di terompah tersebut) terasa seperti berada pada tahun 70an, atau mungkin 60an, atau apa-apa je lah yang pasti saya terasa seperti org lama (padahal umur baru mencecah 20 pd 18Feb yang lalu). Saya selesa dgn pemakaian baju kurung cotton saya, sejuk dan berbunga-bunga biru dan berdaun hijau berjenama kain cap nagoya made in japan. sgt indah dipandang apatah lagi si pemiliknya juga tidak kurang indah utk diperhati. Hmpph terompah itu? Utk mengelakkan flat nose saya dibasahi air walaupun flatties itu sudah nampak agak buruk (mak, kakak tak jumpa kasut baru yang berkenan di hati dan di poket) Wishlists: flatties baru, utk menggantikan flatties lama yang rasanya akan menyebabkan ramai org menitis air mata 2 pasang kain cotton belum di'tailor'. So, "Makcik, saya nak baju kurung ni siap raya nanti yek" ::…

If I could turn back time..

saya akan buat yang terbaik utk SPM kerana saya tahu yang saya budak bijak.saya takkan berhenti form 6 semata-mata kerana saya perlu memakai uniform.saya akan buat pilihan yang hati saya pilih, bukan org lain, which means i decide for myself.saya takkan letak sci comp dalam pilihan saya because it suckss!tapi nak buat mcm mana, saya dah final year pun, hmm maksudnya saya sepatutnya terus belajar bersungguh-sungguh walaupun saya tak suka.saya perlu berhati-hati memilih kawan kerana saya tak suka every semester bergaduh.hmm. saya tak patut tipu Paan masa di awal hubungansaya patut berani speak out loudntah lah, nanti update lagi. current mood: sad