Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2009

You dwive me cwazyyyyyy

Oh la la la. Kenapa saya ni seorang web developer? Cehh intern je weh. Penat oOoO. Saya ni masa kat UiTM tak pernah tgk pun Internet Programming, berlagak la konon kan cakap boleh belajar ikut buku je. Sekarang, HAMBIK KAUU. Dapat Joomla lagi, dah tu kena transfer ke webserver dkt HQ sana, aduhhh dah la nak tukar image punya la payahhhh. 2 minggu kot saya cari sumber sana sini. Nasib lah ada communiy Twitter, when I tweet, they come to rescue. Thanks TWITTERS. Finally hari ni, dalam pukul 12kot, baru dpt figure out how. Syukur syukur. Now I know how to change the images such as logo, header, newsflash n bla bla bla. Thanks to Google Chrome jgk, sebab ke'easy'an I nak access the web's information Siap label lagi tauuu.

Apa-apa pun, I learn new things, InsyaAllah I'll success. ;)

Wah saya si Gemok

Haha hari ni hari ke hmm 1 2 3 puasa, eh kejap, hari ke-4 la weh. Hehe pejam celik pejam celik dah 4 hari kan puasa, esok dah hari ke-5. Sekejap ja, lepas tu raya. Raya setiap tahun korang rasa bermakna lagi ke? Bagi saya, hmm mase kecik-kecik tu, ye la kan, tapi sekarang dah besar, tanggungjawab pun dah berubah. Mane boleh lari-lari keliling rumah bile org tgh buat preparation. Kite sekarang ni lah yg tlg pasang langsir, tolong tgkkan rendang, tolong makan kuih. Raya sekarang bagi saya kurang best, s ebab ramai org yg telah memilih utk raya di bandar je. So bile ade saudara mara yang tak balik kg tu, of course kite rase like something is missing kan. And from well-made lemang, ketupat, kuih raya, yan g ada jual dkt byk tempat,keseronokan utk preparation hari raya tu pun dah takde. Saya rindu zaman kecik-kecik dulu, tgk mak,abah adik beradik buat lemang, ketupat, masak rendang kat luar rumah. HMmm. Too many changes happening nowadays. Duit raya? Sorry lah kn, saya memang out of list, ma…

Kepadamu Kekasih

Kekasih, perkataan yang sgt subjektif.
Kasih kepada yang Esa, Kasih kepada pesuruhNya, Kasih kepada ibu bapa, Kasih kepada saudara, kasih kepada alam.
Saya suka sgt lagu Kepadamu Kekasih nyanyian M.Nasir, lagu yang terbaik bagi saya adalah lagu yang boleh mengungkai sejuta makna. Terima kasih kepada Eunosasah, kerana lirik yg menusuk kalbu dan M.Nasir utk kesyahduan melodi.

I love this creature. Don't stop me.

Random; kucing Segamat

Tiger; sorry sebab dpt jaga mu sekejap je ;(

Snowbell and Snowbit; sorry Snowbit, saya tiada di kg saat kau mati ;((

My babies, hope that u guys were growng up well. ;(

BB; kucing yang pertama sekali bermanja dgn saya, sampai part4 saya melihat kau membesar dan beranak-pinak, sampai lah saat utk kau berubah arah. Saya dgn berat hati mengizinkan kau dan anak-anak pergi ikut makcik cleaner tu, kehidupan kau lebih baik di sana.

Saat entri ini ditulis, air mata saya hampir menitis. Mana taknya, kalau kesunyian dekat uitm tu, kucing-kucing ni la penyeri hidup saya. Walaupun ramai jugak yang tak suka kucing dkt sana, tapi saya sanggup terima, tambah lagi bila ada yang bising kucing ni poop merata-rata, kucing, bukan tau apa. Kita yang jaga ni kena la tanggung, kata sayang kan. Teringat bila saya kene korbankan kotak saya utk anak-anak kucing yang makin membesar ni. Dari kotak air mineral 500ml saya mintak kat dining, hinggalah kotak saya isi buku yg saya beli kat bandar. T…

Hujan lebat, saya drive mcm itik.

Hehe title tu same dengan status di fesbuk saya, so any comments sila lah ke fesbuk okehh. Ohh memang petang ni hujan lebat jgk laa, saya drive dari office yg dekat Jalan Sultan Azlan Shah (depan STAR), melalui tmn cempaka, ade RTM di sebelah kiri dan SRC di sebelah kanan, kemudian ada Majid Jalan Dairy dan PUO di hadapan, boleh bayang kan betapa sesaknya jalan. Saya ni dah la drive manual je, so memang letih la tgn kiri saya ni kan, kesian iaa. Di tambah pulak dgn student yg melintas memang tak gune kude belang, pengawal lalu lintas yg pilih kasih, memang boleh accident kalau ade yg tak sabar. Tapi sebab saya ni penyabar, ehemm hehe so tak terjadi apa-apa, alhamdulillah.
Adoii mak ni, saya mau balik cepat nak online, ingat after pergi bank boleh online fb terus ;p hehe , tapi mak mau ke Megoplex duluu. Ye kwn-kwn, ini adalah punca mengapa abah tak mau bagi saya kereta, dia tahu bukan saya saje yg akan terhegeh-hegeh nak berjalan, mak pun sama jgk, pantang pegang kunci. Saya pun pergi…

Penat lahh.

Hari ni tiada mood, ntah la, hari-hari pun tiada mood. Dgn bleeding jari nya, kepala besar yg berat, demam kura-kura. *sigh* Kerja byk lagi tak siap. Tambah dgn pening kepala nak buat editing. Edit css, html lagi. Buat banner. Adoii. Mati la sayaa. Tinggal lebih kurang 2 bln je lagi ni, saya boleh mampus mcm ni. Macam mane nak bagi mood ni ada balik.
I need mcD. plsss.
Ambik ni,
pesalah

Besok ke Negeri Sembilan, iyolahhhh

Hellllo, esok saya akan ke negeri sembilan darul khusus, pegy kenduri kahwin sepupu saya di Felda Lui Selatan, Bahau. Hehe dah dekat dah dgn Segamat, but there's nooo way i can go there, TAK BESTNYAAAA, hmmmm haishh bored gilaaa. And of course saya akan jadi co-pilot, jeng jeng jengg, saya suka drivee, vroooom vrooommm. Haha boleh tak kalau cita2 saya nak jadi pemandu F1? B jgn jeles kalau saya jumpa michael schumacher duluu. hehe justt kiddding, takkannya laa, tapi saya boleh memandu dr Segamat ke Ipoh dlm masa 5jam je weeehh. *sniff kembang hidung*, tapi sampai rumah je abah mcm mrh, ye la, drive tak rest langsung. ich ichh. minumlah livita dgn madu asli. Chowwww.


Gambar yg konon-konon 'chicky meal'

Love your life ;)

Scene 1
Ohhh petang ni tiba-tiba je hujan time nak pergi kerja, takpe, tu hujan rahmat kan. So berlari-lari mak anak la pegi masuk dlm kete takut kasut merah ku basah. Erkk takut kasut basah?? Haha wtv. Time dlm kereta, tgh-tgh hujan lebat ni, nampak seseorang tgh melintas dlm hujan lebat. Sedihnya. Tgn dia kudung, he was running and holding air bungkus. Sgt kasihan tgk dia mcm tu. Masa tu dlm hati bersyukurnya masih ada tgn. Hmm *tu la, jgn nak mengada kritik diri sendiri lagi, tgn buruk la ape la*
Scene 2
And kereta pun menyambung perjalanan lagi, sambil tu di udara berkumandang lagu klasik nasional *hmmph abah ni* . Tibe-tibe, ternampak pulak, Indians yg jual maruku tepi jalan tu berlari2 nak selamatkan barang jualan, kakak die dtg bwk plastik yg besar kaler biru tu utk lindung adik die dr kene hujan. Haihh sayu je tgk. Lagi sekali saya bersyukur sebab walaupun keluarga saya bukan kaya mana, tapi saya masih boleh bersenang lenang dkt rumah, layan blog, facebook, padahal kat luar sana,…
Love it? Yeah me too. ;) Mak, nak niiiiiiii

HMmm

Saya nak ke sini plsss boleh tak plssss. Hari tu baru je balik kg, pic ni diambil masa baru balik dr Pantai Merdeka,Kedah. Haha sambil drive pun boleh snap pic, alah jalan kosong la, so takpe la. (haha byk la takpe, dah la bwk anak org, terbabas masuk ban baru tauu)
Hmm kenape saya nak ke sini? Sini sgt tenang, sgt aman, boleh nampak sekawan burung terbang, dan juga ikan puyu. Hijau sgt menenangkan (oh, i wonder if my blog pun sama)






:: I hope my life's getting better ::

Maafkan saya //

Saya tahu saya manis bertudung, terima kasih abah sebab selalu puji2 kakak. hehe. tapi maafkan saya sebab mungkin saya belum 100% memakai tudung, bukan tak mahu, tapi saya tengah mencuba, tolonglah doakan gadis ini berubah ye, sedikit sebanyak saya dah mula suka, dan gila membeli selendang, kadang2 memang nampak selekeh sikit, rambut terkeluar, jambul dato' ct pun kdg2 muncul jgk. hehe.








:: ni muka baru lepas mkn dan nak pegy solat ::


Kucing JB. hehe

hehe ni kucing dekat library UiTM Segamat

Najihah yang tgh pegang Stub ( mcm rabbit tak?) hehe

back alley gangstaa

ni Comot kegemaran Paan ;))

Baby and Gegirl comelll (dah besar jadi kucing yang baik ok?)




Rindu lagi..

Dulu..Saya tak suka nak mention saya dpt UiTM Segamat, ye lah, sebab tak pernah pergi. Masa dpt pun, tgk google earth, Masya Allah, banyaknya hutan, and ada jirat cina Finee, saya dulu masa Teknik Brash pun dikelilingi jirat cina jgk. Pakcik saya cakap situ sunyi la, jln dr Tangkak ke Segamat tu keras la, mcm-mcm cerita saya dgr.
Bila dah masuk UiTM, saya kenal ramai kwn, dr seluruh Malaysia, majority dari Johor,KL, a few je dr utara. But its okay, kita boleh pergi rumah kwn-kwn yg dekat. Mula-mula saya tak suka makanan dkt sana, tak sedapp, tapi makanan dining la yg saya tgu tiap kali lunch, dah sebati dgn perut agaknya. Saya paling cepat mengidam Burger Segamat, double ayamm., ohh rindunyaaa.
Now, bila saya dah kat Ipoh, saya rindu nak ke sana, suasana pagi-pagi sgt nyaman, bau-bauan hutan yang segar, burung-burung menyanyi, hmmmm i wish i was there.
Kadang-kadang, kalau pukul 7 pagi tu, mcm berkabus gilaa., ohh saya rindu suasana UiTM Segamat
Sekarang baru saya gelabah nak ckp "UiTM di Hatiku"

Congratulation to all winners of FFM-22

Saya tertinggal beberapa kategori di awal rancangan, tapi ini adalah antara yang menang;

Anugerah Penataan Bunyi Terbaik - Cicakman 2; Mohd Mohsin Othman
Anugerah Penyunting Terbaik - Setem; Faizul Mohd. Noh
Anugerah Skor Muzik Asal Terbaik - Papadom; Syed Ahmad Faizal
Anugerah Pereka Busana Terbaik - Cicakman 2; Shan Imagineering
Anugerah Penataan Seni Terbaik - SetemAnugerah Penggiat Belakang Tabir - Omar Man (Anugerah Khas)Anugerah Seniwati Veteran - Mariani IsmailAnugerah Seniman Veteran - S.ShamsuddinAnugerah Pengarah Harapan - Histeria; James Lee
Anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik - Bohsia; Salina SaibiAnugerah Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik -Talentime; Mohd Shafie NaswipAnugerah Lakon Layar Terbaik - Talentime; Yasmin AhmadAnugerah Cerita Asal Terbaik - Papadom; Afdlin ShaukiAnugerah Sinematografi Terbaik - Setem; Mohd Nor KassimAnugerah Filem Komedi Terbaik - Los dan FaunAnugerah Pelakon Wanita Terbaik - Papadom; Liyana JasmayAnugerah Pelakon Lelaki Terbaik - Papadom; Afdlin …

Betapa saya merindui UiTM Segamat..

Pada penghujung bulan 12 2006, saya telah ditempatkan di Segamat, di mana mak saya kata,"Alah. Johor lagi, tak berkembang la mcm ni", mak saya anak jati Johor. Kita sedia maklum bahawa Segamat memang banjir teruk masa tu, kehadiran saya dan pelajar baru lain disambut baik oleh berbiliion lalat. And mmg time menyanyi lagi UiTM di Hatiku dan Wawasan Setia Pelajar yang memerlukan kami utk menyanyi dgn penuh semangat ala-ala penyanyi soprano, ada la sekor dua lalat yang hinggap. isskk.

Saya teringat perangai saya yang ala-ala cool, konon je la. Nak pergi UNIMART lah, and dengan selendang yang agak pelik, membuatkan saya menjadi antara yang pelik di sana. Hmph, takpa la, budak kecik lagi. Masa tu umur saya baru nak masuk 18thn. Penempatan sementara saya di Zamrud, dan ditempatkan bersama Fara, atau nama sebenarnya Farhana. Kami antara yang riuh dlm MMS, memandangkan kami ni solo, takde kwn yg sama sekolah. Memang sepanjang MMS, we were together.

Then saya ditempatkan di kolej Sempa…

Bad habit..

Disebabkan saya ni sgt berat mulut untuk meluahkan, tapi ringan tangan utk menaip, byk entri yg saya post dalam suatu hari. Moga-moga ni dpt mengurangkan stress saya akibat memendam perasaan.

Oh ya, bye-bye friday. Weekend mariiii. ;)) Excited mcm ada benda menarik je nak buat weekend ni. Haha tak la, saya penat di office selama 5 hari, masa utk relax di hujung minggu.





:: Dah 5ptg, tak reti nak balik ke, Aina? ::

Mak dan hypermarket memang tak dpt dipisahkan..

Hari ni saya memandu ke tempat kerja sebab during break nanti ada bacaan Yaasin dkt rumah kawan mak. So peluang ini disambut baik oleh mak yang sememangnya sentiasa menantikan abah memberi keizinan untuk menggunakan kereta, maklumlah, kami 'kaki jalan' , saya lagi la, 'kaki jalan' dan 'kaki drive'. After Yaasin, and lunch , kami terus ke Tesco dimana mak telah membeli ingredients untuk memasak spaghetti kesukaan adik. Disebabkan masa yang agak singkat, saya tak sempat nak grab sehelai dua seluar tidur yang kinda cute looking tu. Takpe lah mak, esok kakak ingat nak pegy Jusco, boleh? 2.30pm keluar dari tesco, dgn jalan yang sesak sebab semua org nak masuk kerja balik, saya memecut di jalan yang penuh kenderaan, mujur tak jadi apa2. :: oh, Farhan dan saya dah berbaik, poor him, accident td, terlalu memikirkan agaknya ::

Weirdo

high-waist pants butt terkeluar sikit boleh tambah kasut boot phua chu kang tak?

Jiwa berubah, oh ye ke?

Saya rasa jiwa ni mcm dah melekat dgn lagu-lagu retro. Mana taknya, pagi-pagi berkumandang lah suara S.Y (Salleh Yaakob), K.E (Kak Engku) dan KR (Khairil Rashid). Oh sunggug ntah apa-apa je, tapi kadang-kadang enjoy jgk dgr lagu merapu 'Mat Salleh' haha. Apa-apa lah, yang pasti lagu-lagu dahulu lagi berkualiti dari sekarang. Haha, no la, actually saya mendengar semua jenis lagu. Betul! Kalau bab-bab hiburan ni saya tak peduli sgt, saya lebih suka memanjakan diri. Nak ke spa? Belum berkemampuan lagi, setakat pergi saloon cuci rambut boleh la. ehh stopp, almost 5pm, office nak tutup,later sambung cerita yang dirumah pulak.
::ps; malam ni date dgn huda dkt gerai kuetiau sebelah pasaraya billion yang terkenal tu. ::

Deal ;)

Latihan Industri saya hanya mempunyai PC lama yang bertaraf WIN95, yang pada dasarnya sangat berat kalau di'install' game playhouse seperti Dinner Dash, etc, etc. Yang ada hanya solitare. Dan kadang kala saya bermain ini,


Haha ia menguji ketajaman otak saya yang sejak akhir-akhit ini agak beku. Nak buat kerja pun almost fed-up. Oh ya, terima kasih kepada Abah kerana mengajar saya permainan ini ketika umur saya baru beberapa darjah.

cotton dan terompah

Terniat di hati utk menulis entri ini ketika saya ke surau untuk berwuduk. Saya yang memakai baju kurung cotton dan terompah berwarna ke'oren'an milik kak zah(tertera di terompah tersebut) terasa seperti berada pada tahun 70an, atau mungkin 60an, atau apa-apa je lah yang pasti saya terasa seperti org lama (padahal umur baru mencecah 20 pd 18Feb yang lalu). Saya selesa dgn pemakaian baju kurung cotton saya, sejuk dan berbunga-bunga biru dan berdaun hijau berjenama kain cap nagoya made in japan. sgt indah dipandang apatah lagi si pemiliknya juga tidak kurang indah utk diperhati. Hmpph terompah itu? Utk mengelakkan flat nose saya dibasahi air walaupun flatties itu sudah nampak agak buruk (mak, kakak tak jumpa kasut baru yang berkenan di hati dan di poket) Wishlists: flatties baru, utk menggantikan flatties lama yang rasanya akan menyebabkan ramai org menitis air mata 2 pasang kain cotton belum di'tailor'. So, "Makcik, saya nak baju kurung ni siap raya nanti yek" ::…

If I could turn back time..

saya akan buat yang terbaik utk SPM kerana saya tahu yang saya budak bijak.saya takkan berhenti form 6 semata-mata kerana saya perlu memakai uniform.saya akan buat pilihan yang hati saya pilih, bukan org lain, which means i decide for myself.saya takkan letak sci comp dalam pilihan saya because it suckss!tapi nak buat mcm mana, saya dah final year pun, hmm maksudnya saya sepatutnya terus belajar bersungguh-sungguh walaupun saya tak suka.saya perlu berhati-hati memilih kawan kerana saya tak suka every semester bergaduh.hmm. saya tak patut tipu Paan masa di awal hubungansaya patut berani speak out loudntah lah, nanti update lagi. current mood: sad

teka siapa ni

Si Pendek ;)

Inbox dah mencecah 648 message. hehe semua msg dari Paan tercinta lah kan, siapa lagi.
Sms 1/2 sen shj, so msg lah puas-puas. Guna lah UOX. hehe tapi suka gila satu sms yg dia kirim ni

Pendek yg cwit.
Pendek yg cengeng.
Pendek yg shexy.
Pendek yg manja.
Pendek yg pandai.
Pendek yg baik.
Pendek yg gilakan b.
Hee conoknya ad si pendek ni dlm idup ite. Hee

Sender:
Farhan

Received:
12:54:43 am
02 08 2009