Posts

Showing posts from August 19, 2009

Kepadamu Kekasih

Image
Kekasih, perkataan yang sgt subjektif.
Kasih kepada yang Esa, Kasih kepada pesuruhNya, Kasih kepada ibu bapa, Kasih kepada saudara, kasih kepada alam.
Saya suka sgt lagu Kepadamu Kekasih nyanyian M.Nasir, lagu yang terbaik bagi saya adalah lagu yang boleh mengungkai sejuta makna. Terima kasih kepada Eunosasah, kerana lirik yg menusuk kalbu dan M.Nasir utk kesyahduan melodi.

I love this creature. Don't stop me.

Image
Random; kucing Segamat

Tiger; sorry sebab dpt jaga mu sekejap je ;(

Snowbell and Snowbit; sorry Snowbit, saya tiada di kg saat kau mati ;((

My babies, hope that u guys were growng up well. ;(

BB; kucing yang pertama sekali bermanja dgn saya, sampai part4 saya melihat kau membesar dan beranak-pinak, sampai lah saat utk kau berubah arah. Saya dgn berat hati mengizinkan kau dan anak-anak pergi ikut makcik cleaner tu, kehidupan kau lebih baik di sana.

Saat entri ini ditulis, air mata saya hampir menitis. Mana taknya, kalau kesunyian dekat uitm tu, kucing-kucing ni la penyeri hidup saya. Walaupun ramai jugak yang tak suka kucing dkt sana, tapi saya sanggup terima, tambah lagi bila ada yang bising kucing ni poop merata-rata, kucing, bukan tau apa. Kita yang jaga ni kena la tanggung, kata sayang kan. Teringat bila saya kene korbankan kotak saya utk anak-anak kucing yang makin membesar ni. Dari kotak air mineral 500ml saya mintak kat dining, hinggalah kotak saya isi buku yg saya beli kat bandar. T…