Posts

Showing posts from August 25, 2009

Wah saya si Gemok

Image
Haha hari ni hari ke hmm 1 2 3 puasa, eh kejap, hari ke-4 la weh. Hehe pejam celik pejam celik dah 4 hari kan puasa, esok dah hari ke-5. Sekejap ja, lepas tu raya. Raya setiap tahun korang rasa bermakna lagi ke? Bagi saya, hmm mase kecik-kecik tu, ye la kan, tapi sekarang dah besar, tanggungjawab pun dah berubah. Mane boleh lari-lari keliling rumah bile org tgh buat preparation. Kite sekarang ni lah yg tlg pasang langsir, tolong tgkkan rendang, tolong makan kuih. Raya sekarang bagi saya kurang best, s ebab ramai org yg telah memilih utk raya di bandar je. So bile ade saudara mara yang tak balik kg tu, of course kite rase like something is missing kan. And from well-made lemang, ketupat, kuih raya, yan g ada jual dkt byk tempat,keseronokan utk preparation hari raya tu pun dah takde. Saya rindu zaman kecik-kecik dulu, tgk mak,abah adik beradik buat lemang, ketupat, masak rendang kat luar rumah. HMmm. Too many changes happening nowadays. Duit raya? Sorry lah kn, saya memang out of list, ma…