Posts

Showing posts from September 28, 2009

Tips utk mengandung, eh bukan, tips utk mereka yang mengandung

Hari ni, lunch dgn mak, bersama-sama Kak Lia, Kak Gee, and Kak Farah, mereka ni semua ibu-ibu muda. Kak Farah baru nak dapat first baby kot. Hee byk la dgr tips dari dorang kan. Macam mak, mak lahirkan saya by operation. Walaupun tak normal mcm baby lain, tapi bersyukur sebab cukup sifat. Kesian mak, beranak secara operation ni bukannya tak sakit tau. Kena tunggu wound tu betul-betul pulih. Imagine needle dicucuk-cucuk ke rahim korang? Fuishh tadi pun saya dah pegang-pegang perut , konon-konon terasa. Mak kata, kalau nak beranak(secara normal) less sakit, ambil uri kucing yang baru beranak, keringkan dan sapu kat perut. Nanti beranak senang macam kucing. Lepas tu, kalau nak tau anak perempuan ke laki, tgk la siapa yang lompat kat kite, taktau nak explain mcm mane, maksudnya mcm, hmm contoh eh, saya mengandung, tetibe ada budak perempuan terkam saya(in manja way la kan), maksudnya saya dpt anak lelaki.
That's for now. Later kalau saya dgr tips lagi, saya bagitahu. Tapi tips utk men…

suka-suka

Image
Apa nama betul awak? Aina Fadzilah Aadnan - nama abah memang ada dua 'A'

Diri awak ni mcm mana? Oh, saya rase independent kot. Boleh shopping sorang-sorang. Bercuti sorang-sorang pun boleh. Lagi bahagiaa. Pencinta haiwan sejati. Mark ye, "haiwan", bukan "serangga".


Awak tak boleh hidup tanpa? My 4.75 Acuvue, Vanilla Vanille, Lady Speed Stick, J&J Lotion, Olay White Radiance Lotion, facial cleanser, black eyeliner, eyebrow trimmer, shaver, Pure Essential Jojoba Talcum. These are my everyday essentials. I dont wear heavy make up, like foundation, just a hint of blusher(sometimes) if my face looks tooo pale.
Two favorite items
Kelemahan awak? Ohh, banyak kot. Over sensitif, over react. To be exact, minah over. Haha. Org jawa cakap saya ni cengeng, and I hardly trust people(ye ke?), lurus bendul, too naive, nodding without knowing. Easily fall, pendirian tak tetap. [boleh tgk dari tulisan yang berubah-ubah]. eh biarlah, font kan memang byk jenis. Apa yang awak tak…