28.9.09

Tips utk mengandung, eh bukan, tips utk mereka yang mengandung

Hari ni, lunch dgn mak, bersama-sama Kak Lia, Kak Gee, and Kak Farah, mereka ni semua ibu-ibu muda. Kak Farah baru nak dapat first baby kot. Hee byk la dgr tips dari dorang kan. Macam mak, mak lahirkan saya by operation. Walaupun tak normal mcm baby lain, tapi bersyukur sebab cukup sifat. Kesian mak, beranak secara operation ni bukannya tak sakit tau. Kena tunggu wound tu betul-betul pulih. Imagine needle dicucuk-cucuk ke rahim korang? Fuishh tadi pun saya dah pegang-pegang perut , konon-konon terasa. Mak kata, kalau nak beranak(secara normal) less sakit, ambil uri kucing yang baru beranak, keringkan dan sapu kat perut. Nanti beranak senang macam kucing. Lepas tu, kalau nak tau anak perempuan ke laki, tgk la siapa yang lompat kat kite, taktau nak explain mcm mane, maksudnya mcm, hmm contoh eh, saya mengandung, tetibe ada budak perempuan terkam saya(in manja way la kan), maksudnya saya dpt anak lelaki.

That's for now. Later kalau saya dgr tips lagi, saya bagitahu. Tapi tips utk mengandung, saya tade okeh. Harap maklum.

suka-suka


Apa nama betul awak?
Aina Fadzilah Aadnan - nama abah memang ada dua 'A'

See full size image

Diri awak ni mcm mana?
Oh, saya rase independent kot. Boleh shopping sorang-sorang. Bercuti sorang-sorang pun boleh. Lagi bahagiaa. Pencinta haiwan sejati. Mark ye, "haiwan", bukan "serangga".



Awak tak boleh hidup tanpa?
My 4.75 Acuvue, Vanilla Vanille, Lady Speed Stick, J&J Lotion, Olay White Radiance Lotion, facial cleanser, black eyeliner, eyebrow trimmer, shaver, Pure Essential Jojoba Talcum. These are my everyday essentials. I dont wear heavy make up, like foundation, just a hint of blusher(sometimes) if my face looks tooo pale.

Two favorite items

Kelemahan awak?
Ohh, banyak kot. Over sensitif, over react. To be exact, minah over. Haha. Org jawa cakap saya ni cengeng, and I hardly trust people(ye ke?), lurus bendul, too naive, nodding without knowing. Easily fall, pendirian tak tetap. [boleh tgk dari tulisan yang berubah-ubah]. eh biarlah, font kan memang byk jenis.
Apa yang awak tak suka sekarang?
Internship. Duhh, saya nak pusing balik masa, dapat good result in SPM, terus continue degree dalam field yang saya suka. Sci comp? Tak mau, saya nak lain. ;(



Apa yang awak takut?
Mati lah.

Cinta hati awak?
Ops, hehe Memey [lesbo?] . Bukan la, memey dan anak-anak. Kucen tercenta, hehe. And family.

Siapa yang awak tak berkesempatan lagi nak jumpa?
Hmm. Selain artis faveret, oh oh, Odah, Sarah, dan juga Sapix [mr chipsmore,suka hati u lah nak anggap i ape] hm


Suka baca blog siapa?
Hanis Zalikha, Iz, Sue Anna, Keen, Huda dan geng-geng beliau.

Apa yang awak tengah buat sekarang?
Kat office, blogging [mujur lah intern je, kalau tak kerajaan marah staff yang blogging office hour ni]
Mineral Research Centre, Ipoh

Apa yang awak tak sabar?
Tunggu orang meminang. Haha. Tak, nak habiskan diploma, then maybe kerja for a year, kemudian baru sambung degree. I can't wait to have my own car. Tak payah pinjam abah atau abg punya lagi. Lecehh.

suka van ni sebenarnya ;(

U wish u were in..
JB :(


Any songs yang awak tgh dengar sekarang?
Lagu merepek ape ntah dkt Sinar, sangat merepek. Bukan lagu merapu Mat Salleh, tapi sumpah merepek gila lagu ni.

Any talent yang awak nak?
Menjahit! Nak pandai jahit-jahit. Boleh buat baju sendiri.



Ada nak jadi orang lain?
Tak tau, belum terfikir lagi.


Apa yang awak selalu buat?
Order stuffs, lepas tu pending sebab mcm nak tak nak je barang tu. Sorry ;(

Paling best bila?
Duduk rumah, ada show best dekat ASTRO, chilling atas couch sambil minum sirap, and makan chicken ball. Dgn 4 kitties on my lap. Kish kish them. Hehe.

Suka bila?
Lepak dgn nad, syuma, n kak waney. Dorang sumpah kelaka doe. Syuma, study hard, balik boleh buat rambut aku.

Teringin apa?
Jeans Ed Hardy, True Religion pun okay. To that someone, pls cari kan tau ;D


Last thing u ate?
Mee Goreng dkt pantri and teh o ais, usual drink.


::hehe dah dah, soalan buat sendiri ni. Ada ke tanya diri sendiri, pathetic betul.