Posts

Showing posts from November 30, 2009

Bak Mai Entri Jiwang Sikit.

Image
Dear Mr. Raksasa,

We know each other for almost 1, 2 years.
We started our friendship like a stranger;
tak kenal langsung, and tak pernah jumpa pun kat campus.
Jumpa kat MCPA, and Fatin handed me to you,
awak kena take care saya, ingat kan?
Sampai sekarang, we have to thank her, sebab she made 'us' happen.
I still remember, I held your bag pack, and your towel where I call it 'fufi' now.
You love hardcore band, saya perempuan, jarang dengar lagu yg mcm awak dengar, but the differences tied the bond.
Lepas tu, I had to go back early coz I got some 'leaking'. Urgh.
But you never contacted me though, since then.
Dekat campus, when you saw me, you wink wink. HAHA. Comel oke?
And masa tu I was like "errr apa mamat ni? tak cakap apa pun"
Kita contact each other bila ada gig je. Awak ajak pergi sekali.
Bittersweet yang tak berapa nak sweet tu dtg Segamat, and kita jadi crew.
Crew murtad, orang lain buat kerja, kita pi mana?
KFC, makan snack plate, but you took my chicken.…

Penat.

Hidung merah. Bersin tanpa henti. Boleh bayang tak sakit gila dada nii. Tapi penyakit ni penghapus dosa kecil. Dari Penang sampai Ipoh selsema. Tu la sapa suruh pergi pantai malam-malam. Kan dah kena. Nak balik Ipoh pulak memang trafiic gila jammed. Highway pun sama. Mau lebih dari 10km punya jammed. Adoii. Sungai Dua - Jawi - Parit Buntar - Taiping - masuk highway - Changkat Jering - Kuala Kangsar - Sg. Siput - Tanjung Rambutan - Tambun - finally Ampang. Lega gila dah sampai rumah.,

Waitt.
Mana ada lega.

Rumah penuh dgn budak-budak age between 7-14. Main kejar-kejar naik tangga sana sini, jerit jeritt adoii selsema ni takkan okay kott. Macam cerita Taubat Nasuha tu, yg tu sedih.

Later, nak mengamuk jap ni. Daa!