Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2009

Bak Mai Entri Jiwang Sikit.

Dear Mr. Raksasa,

We know each other for almost 1, 2 years.
We started our friendship like a stranger;
tak kenal langsung, and tak pernah jumpa pun kat campus.
Jumpa kat MCPA, and Fatin handed me to you,
awak kena take care saya, ingat kan?
Sampai sekarang, we have to thank her, sebab she made 'us' happen.
I still remember, I held your bag pack, and your towel where I call it 'fufi' now.
You love hardcore band, saya perempuan, jarang dengar lagu yg mcm awak dengar, but the differences tied the bond.
Lepas tu, I had to go back early coz I got some 'leaking'. Urgh.
But you never contacted me though, since then.
Dekat campus, when you saw me, you wink wink. HAHA. Comel oke?
And masa tu I was like "errr apa mamat ni? tak cakap apa pun"
Kita contact each other bila ada gig je. Awak ajak pergi sekali.
Bittersweet yang tak berapa nak sweet tu dtg Segamat, and kita jadi crew.
Crew murtad, orang lain buat kerja, kita pi mana?
KFC, makan snack plate, but you took my chicken.…

Penat.

Hidung merah. Bersin tanpa henti. Boleh bayang tak sakit gila dada nii. Tapi penyakit ni penghapus dosa kecil. Dari Penang sampai Ipoh selsema. Tu la sapa suruh pergi pantai malam-malam. Kan dah kena. Nak balik Ipoh pulak memang trafiic gila jammed. Highway pun sama. Mau lebih dari 10km punya jammed. Adoii. Sungai Dua - Jawi - Parit Buntar - Taiping - masuk highway - Changkat Jering - Kuala Kangsar - Sg. Siput - Tanjung Rambutan - Tambun - finally Ampang. Lega gila dah sampai rumah.,

Waitt.
Mana ada lega.

Rumah penuh dgn budak-budak age between 7-14. Main kejar-kejar naik tangga sana sini, jerit jeritt adoii selsema ni takkan okay kott. Macam cerita Taubat Nasuha tu, yg tu sedih.

Later, nak mengamuk jap ni. Daa!

Selamat Hari Raya Aidiladha

Hikmat Ibadat Korban

Amalan menyembelih korban merupakan satu ibadat sunat yang dikerjakan pada setiap Hari Raya Aidiladha atau lebih dikenali dengan Hari Raya Korban yang dilakukan pada 10, 11, 12 dan 13 Zulhijjah. Islam mensyariatkan ibadat korban ini sebagai satu ibadat untuk mendekatkan diri kepada Allah subhanahu wata’ala, di samping mengekalkan ingatan kita akan kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail Alaihissalam sebagai satu ujian dari Allah subhanahu wata’ala kepada hamba-hamba-Nya yang taat. Di antara fadilat korban yang disebutkan di dalam hadis yang diriwayatkan oleh Al-Imam At-Termidzi, daripada Aisyah Radiallahuanha bahawasanya Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda yang maksudnya:"Tiada ada suatu amalan yang dikerjakan oleh anak Adam pada Hari Raya Haji yang lebih disukai oleh Allah Subhanahu Wata’ala dari menumpahkan darah. Bahawasanya ia (korban itu) datang pada Hari Kiamat dengan tanduk-tanduknya dan bulu-bulunya dan kuku-kukunya dan bahawasanya da…

The answer

Try jawab.

Kalau yg dah tau, pura-pura tak tau plshh. hee

Jom la tumblr-ing pulak

Yang suka bangunan dan architecture tu, boleh la jenguk-jenguk siniii. Mesti ada kan yang nak inspirasi deko deko dekoooo.
The Architecture Blog


Kalau korang suka fashion, meh datang tgk 'rupa buk' ni, sumpah nanti awak rasa mcm nak je pakai semua baju tu walaupun awak tak boleh.

LB TUMBLR


And kalau ada yg suka merudum perasaan, rasa tertekan, rasa mcm nak bunuh diri lepas tgk diri kalah dalam Mafia Wars, boleh tgk rahsia org kot la sama dgn problem korang kann.
What's your secret?


Hah selaku peminat kucing tegar, boleh tgk jugak pics kucing yang cute gylaaaa kat sinii, kau jgn cakar screen pulak tgk kucing tu. Takda 18sx kat situ.

Everything Kitties!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ni la fav past time sayaa. Hehe





I AM

Wah padan muka saya la kan kenapa tak apply degree awal-awal hari tu. Cakap besar nak kerja semua kumpul aset la ape la. Haihh. Now mati kau kebosanan dok rumah. I'm not into mood of working rite now. Plus saya rasa I need rest; a lot of rest.I have noooo money. Seriously. Pfttt.I'm so not in the mood of doing any house works now.My hair is a mess.
I keep on watching Alvin and the Chipmunk; only to see how cute Theodore is.I miss mom's cooking (especially sambal ikan)I wanna live in a new-old place. I wanna live at kampung and bukak tingkap ala-ala iklan Adabi.I am a bad person. I admit it. So what?I'm having my period pain and its killing me. Monsta had warned me to buy those pink pills, but yes, I'm nenek kebaya, I've forgotten.
Si Santik dan Si Buruk rupa ni cerita pasal apa? Ada mcm cerita Zati dan Mawas tu ke?My kitty is a bite-er.

I wanna be in JB. Meet monsta.

Malam yang happy yeah yeah yeahhh

IM dgn Monstaa, had a talk with him, then when he texted me, I know I am forgiven.
He is seriously far far away from me. I gain anxiety when we fight.

But now he's back, and I'm glad.
Syukur.

ps: Can someone flew me to JB, like err now?

No title.

Sorry? Am I forgiven?
Chance? Do I deserve it?
Try again? Am I really sure that I'm not going to repeat those silly, idiot mistakes?

He corrects me from wrong, every time.
Yes, he made my day.

But that was it. He MADE.
He no longer wants to make it for me.

Those were my fault.
This 20 year old girl still immature.
All she knows is cry. She'd never talk.
Coward.

And now,
She is losing him.
And she wants him to forgive her. Please.

Bye , love.
I know I'll miss and love you, like always and forever.

Sorry la.

Sorry, tak update cerita baru. Haha mcm mana nak update, sibuk ja dok tgk 'Nur Kasih", khayal betul tgk Adam. Eh bukan, tgk Nur dgn Adam. Ni pun ada masa sebab terstreaming episod 14 dulu, supposedly episod 13 sebab now tgh tgk episod 12. eh pening dah ayat. Apa yang best pasal Nur Kasih ni, tgk Adam berubah dr jadi setan tu someone yang completely opposite. Lepas tu tgk Nur peeping Adam yang tgh buat kerja. Aww. And she likes Adam dari zaman sekolah lagi. Macam dulu-dulu minat budak kat sekolah conteng-conteng kertas "Aina <3 _ _ _ _ _ ". Tersenyum je sorang-sorang tgk cerita ni. Hehe memang la sorang-sorang sebab saya sorang-sorang dok rumah layan cerita ni. Takpe la kan, cerita ni, bukan cerita Maria Ozawa. HAHA.

Bila awak dah taubat nasuha, tolong lah, jgn ulang kesalahan lama. Jgn mintak awak jd mcm dulu. Jgn kata, normal la lover mintak mcm tu, mcm ni. Saya tak suka. Long distance r/ship is better. Lebih rela tak jumpa.

Kucing saya tinggal 2 ekor je, memey an…

Entri ni paling sedih

Kucing ke-empat. Nama "adik". Nazak. Sekarang pukul 1.10am. Tapi ia menangis, menjerit mintak nyawa. Sedih. Sebab ia kucing yang suka sembang dan pandang mata saya. Bila saya panggil, ia mesti menyahut. Kalau saya luah perasaan, mata ia berkedip mcm ia paham apa saya cakap. Now bila ia dah nak pergi, saya masih bersembang, tapi dengan ego yang kuat depan mak, saya tahan air mata. Masuk bilik air, bukak air kuat-kuat, tapi padahal menangis. Bila saya keluar bilik air, ia masih belum pergi. Ia masih menjerit dan memey masih menjilat badan ia seperti ia masih hidup. Sata tahu memey susah nak terima. Anaknya tinggal seekor. Daripada empat. Memey bukan lah kucing yang sihat. Kakinya capik, ia tiada 'siku'. Kaki depannya tak dapat dibengkokkan. Dan kadang-kadang nafasnya pendek. Saya tahu mungkin ini antara punca anaknya dapat hidup sebulan lebih shj. Bila saya naik bilik, saya menangis. Mengadu pada raksasa. Dia suruh saya mendoakan kucing tu. Agar kucing tu pun mendoakan…