Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2009

Kadang-kadang..

Kadang-kadang.
Kita tengok orang lain susah.
Kita nak tolong.
Pernah tak fikir yang ada antara ahli keluarga kita yang susah jugak?
Pernah nak tolong tak?

Tapi masalahnya, kalau family, dorang macam payah nak terima pertolongan kita.
Lepas tu, bila ada duit sikit, belanja sampai habis.
YearEndSale kan.
Bila takda duit, habis anak tak cukup makan.
Si anak pula, dah terdidik dgn cara ibu bapa yang tak mau kalah.
Beg sekolah nak sama dgn orang ni, kasut nak sama dgn orang tu.
Ibu bapa pun meng'iya'kan je lah permintaan anak.

Ye, kadang-kadang makcik pakcik pun nak membantu.
Tapi ape cerita bila lepas dibantu, apa yang kita tolong tu dikomen pulak.

Yang mendengar tu diam diri je la.
Takkan nak cerita kat mak pulak.
Tak pasal bergaduh.
Tak mau la di cop batu api mcm Sarah dalam Nur Kasih tu.

Manusia.Manusia.

Today is...

My hero's birthday!
Happy 21st Birthday Sayang!


Pengakuan Terhebat

Hypopocrito.
Aku rasa semua org hypocrite, maybe tak byk, sikit je. Tapi siapa kita nak judge diri org tu hypocrite atau tak bila kita sendiri tak tau diri kita mcm mana kan. Aku pun mcm tu jgk, seriously. Kadang-kadang writing aku bukan lah mcm diri aku in real life. Aku seorang yang payah nak bercakap, dalam blog mcm bagi nasihat, but depan-depan lidah aku diam je. I am so not a cool person. Aku ada curfew. Balik before 10, tu pun baru tahun ni je I am allowed. Sebelum ni before maghrib aku dah kena ada kat rumah. And aku tak boleh lepak tengah-tengah malam mcm orang lain. Kawan-kawan aku tak ramai, tapi biar lah, senang aku nak handle. So far, aku happy dengan life yg macam ni. Parents yg strict, tapi sekurang-kurangnya dorang buat aku rasa awkward bila masuk club. Yeah, satu kali je aku pernah masuk club, dekat The Zon, Stulang Laut. Sumpah aku tak tau nak buat apa. Nak joget pun tak reti. Tapi ye lah, parents strict tak semestinya anak tak mcm setan. Aku ni someone yang susah nak …
Kau ada sleepover malam ni, tgk movies and ada seorang kawan kau ni lupa nak bawak coke or pepsi or apa-apa je lah snack yang dia promise nak bawak. Then dia peluk kau lepas tu cakap "Oopss" sambil buat muka paling comel kau pernah nampak. Mesti la kau nak maafkan dia kan? Tapi kalau dia buat something macam:

She's slack about staying in touch Tak kira lah dia penat, stress atau busy macam mana sekalipun, dia tak ada alasan utk tidak call kau balik (okay, fine, i did this sometimes, sorry Huda) dan ini seterusnya akan buat kau rasa macam kau tak penting dalam hidup dia (Huda, kau rasa mcm ni tak, sorry!). Macam mana nak deal dgn benda ni, bila dia call kau, cuba kau lambat-lambat response. Nanti lama-lama dia akan rasa mcm kau tak perlu dia lepas tu nanti dia akan ckp yg kau dah tak nak kawan dgn dia. Then korang discuss,heart-to-heart talk, tapi kalau dia still takda effort, it could be time to phase her out of your life.

She spilled your secret
Dia dah janji dgn kau yang …

2 orang yang aku adore senyap-senyap.

2 Minggu Derita

Dua minggu lah gila duk kat kg ni. Permatang Binjai@Permatang Kuala@Penaga. Hari-hari terpaksa dgr budak-budak menjerit, bergaduh. Main kejar-kejar lepas tu hempas-hempas pintu bilik sampai nak pecah. Lari-lari atas rumah sampai nak runtuh. Tarik-tarik telinga sampai nak tercabut. Memang tak makan saman punya budak. Risau gila kalau dah besar masuk henry gurney. Haih haihhh. Nak bukak PC pun kena time 2 jantan tu takda, kalau tak sibuk nak main game lepas tu gaduh lagi. Hingaq. Ketegaq sungguh. Malam-malam kena lawan dgn nyamuk pulak. Paling suka tgk nyamuk mabuk. Nikmatnyaaaa. Haha. Ok lah, bye, belum mandi lagi ni. :)


Tak sabar tunggu Alvin and The Chipmunks 2!

Oh, I never meant to.

12969.) i hate the way you are. you're so controlling. i am not allowed to do anything. you treat me as if i were a dog. you dont understand, you think this is normal. sometimes i think that i'm the weird one for thinking that this is wrong, but im not! i want to have a normal relationship. we're going on a year and a half and sometimes, you're amazing. then it goes back to the same old shit. and the funny thing is, that no matter how much you disgust me with your way of being. there is no way i will ever leave you. i love you.

p/s: hope he feels this way. i am so sorry for everything.