28.12.09

Pengakuan Terhebat

Hypopocrito.
Aku rasa semua org hypocrite, maybe tak byk, sikit je. Tapi siapa kita nak judge diri org tu hypocrite atau tak bila kita sendiri tak tau diri kita mcm mana kan. Aku pun mcm tu jgk, seriously. Kadang-kadang writing aku bukan lah mcm diri aku in real life. Aku seorang yang payah nak bercakap, dalam blog mcm bagi nasihat, but depan-depan lidah aku diam je. I am so not a cool person. Aku ada curfew. Balik before 10, tu pun baru tahun ni je I am allowed. Sebelum ni before maghrib aku dah kena ada kat rumah. And aku tak boleh lepak tengah-tengah malam mcm orang lain. Kawan-kawan aku tak ramai, tapi biar lah, senang aku nak handle. So far, aku happy dengan life yg macam ni. Parents yg strict, tapi sekurang-kurangnya dorang buat aku rasa awkward bila masuk club. Yeah, satu kali je aku pernah masuk club, dekat The Zon, Stulang Laut. Sumpah aku tak tau nak buat apa. Nak joget pun tak reti. Tapi ye lah, parents strict tak semestinya anak tak mcm setan. Aku ni someone yang susah nak dgr nasihat. Macam parents aku suruh pakai tudung, aku degil jgk. Last-last dorang tak larat nak tegur. Aku bukannya pakai minis, super short dress ke apa, everyday wear aku just jeans and shirts. Aku pernah jugak dikutuk tak hot and gemuk. And perempuan yg cakap aku mcm tu pun apa kurangnya. Haha paling-paling aku tinggi dari dia. Ketuk kang baru tauuu. Ada jugak kwn aku yang serkap jarang, tiba-tiba tuduh benda yang aku tak buat. Dah lah ckp belakang-belakang. Benda tu aku tak boleh terima, but I learn to forgive and forget. Still now, SHE hasn't contacted any one of us. Kalau tak masa cuti, sibuk nak suruh orang teman pergi shopping. Sorry entri hari ni macam kesyaitanan sikit. I guess I am so bored of trying to be cool. Of trying to write something cool. Kau tengok, kadang-kadang kan aku cakap 'saya awak'. Terms ni aku guna bila aku tgh gaduh dgn bf aku, aku je lah guna, dia guna 'kau aku'. Aku ni lemah sebenarnya, lemah dgn diri aku sendiri. Sampai sekarang aku tak tau apa yang aku minat. Aku nak sangat diri aku ni rajin. PLEASE AINA, BUAT DIRI KAU RAJIN BEFORE KAU SAMBUNG DEGREE NEXT YEAR. Aku menganggur je sejak habis diploma hari tu. Nak cari kerja, malas. Nak cari pun dah malas, apatah lagi nak buat kerja. After balik dari kampung hari tu, aku tak kemas bilik pun. Perempuan pemalas. Aku takde bibik okeh. Habiskan duit parents aku je kalau nak hire satu. Bibik aka adik aku ada lah. Tapi sekarang dah pandai melawan. Tak seronok dah. Biar lah, tahun depan masuk sekolah Ta'ayah. Aku sorang-sorang kat rumah. Yay! Yay ke? Bosan kot. Takda geng nak gadoh, jerit-jerit. Gelak tawe dgn manja je la kat rumah. Btw, abang aku bila nak kahwin? Hari ni dia dah 25 tau, aku jealous je tgk org lain ada anak saudara, aku bilaaaaaaaaaaa? *sigh* Ada jodoh nanti dia kawhin lah, kau sibuk je, ntah-ntah kau kahwin dulu. Jeng jeng jengggggg. Noo wayy, 5 6 7 8 tahun lagi. Hehee. Urmm. Apa kau nampak bila tgk cermin? Kalau aku, aku nampak Aina yang bermata kecik, Aina yang berambut tak lawa, tapi aku tak boleh deny lah senyuman aku ni manis like sugarrrrrr. Serius la weh, aku tgk cermin mula-mula mcm annoyed, once aku start senyum, aku terjatuh cinta pulak. Apa-apa pun bersyukur dgn anugerah yg Allah dah bagi. See see, tgk menasihati orang lagi. Kalau bersyukur, kau tak ubah kening kau la dodol. Kalau bersyukur, kau tak pergi buat waxing. Aku sendiri malu bila adik aku tegur. Apa yang betul-betul aku nasihat ialah, KAU JGN START. Bila kau start buat, kau kena continuosly buat. Ok? Okay. Lagi apa pengakuan aku nak buat, urmmm okay aku tak reti masak. Try masak tapi tak sedap. Adoi. Mcm mana nak berbini ni. *berlaki la gila!* Aku balik kampung, masak lauk orang sakit utk tok aku, dia boleh comment pulak tak taruk asam keping. Chett mak jang aku lupa nak letak tu dlm resipi.

Kesimpulannya, aku pemalas, aku tak reti masak, aku hypocrite jugaa.



Tapi aku tau, diri aku mcm ni, masih ada yang sayang.



Don't try to be cool, unless you really are.



I know when you're being yourself, ada yang membenci.



Just ignore them.



Hypocrite ada dalam diri sesiapa pun.