31.5.10

*gelak syaitan* HAHA.
ni lah fav search aku dkt twitter

we want money! we want money! haa aku tahu mesti ramai yang nak jerit mcm ni, kalau boleh nak jerit dkt mak abah, tapi sebab kita ni penuh dgn adab dan tatasusila, mana la sanggup kan nak jerit macam mogok nak duit. ecehcehhh sopan sgt kau ni aina, tau la kau rasa bersalah kan tak cium tgn mak abah semalam masa nak keluar sampai sanggup patah balik rumah and cakap tertinggal phone lepas tu baru salam mak. theee heee.
hidup aku ni boring gila tahu tak. orang yang dah biasa ada life hu-ha-hu-ha mesti mengutuk life aku ni. jadual aku diluar hanya bermula pada 9am-6pm, isnin-jumaat. sabtu; 9am-1pm, kalau bernasib baik dpt lah keluar lepak-lepak sampai pukul 7. tapi tu je lah, aku tak boleh keluar malam. or maybe boleh sebenarnya, aku je yg tak nak, or malas nak mintak kebenaran mak abah aku, nanti kalau terlewat sikit mula lah dpt sms berbaur ceramah dari dorang. aku dah 21 dah ni ohhh. nanti aku kahwin, aku kena patuh cakap suami pulak.
tapi bila aku cerita problem macam ni kat farhan, dia kata normal, coz kakak and adik dia pun mcm tu. dia kata takda masalah pun sebenarnya life mcm tu. aku perempuan. bahaya kat luar malam-malam. bayangkan kalau kita ni di'aim' oleh someone, kan takut tu. bukan je membahayakan diri sendiri, family pun boleh terkena. tambah pulak aku ada adik perempuan. i'm glad some of my friends, faham curfew aku. tapi aku ni akan kelihatan a bit outdated la kan. dah 21 pun masih tak boleh keluar malam, mcm org lain boleh tgk midnite movies, midnite movies aku kat rumah je lah. tak pun melayan adik yang annoying bercakap tak berhenti sampai dia lah yg jadi mangsa carutan aku.
dalam hidup aku penuh dgn pemberontakan. memberontak dgn keyboard ni yg asyik aku typo. jari aku ni giant sgt ke? ok aku faham berat aku 58kg tinggi aku 158cm, wah cantik nombor, nasib baik bukan berat kau 158kg. peha aku membesar. perut aku membuncit. aku nak sikit lagi je cm. pls pls. adik aku dah nak tinggi dari aku dah. umur dia baru 13thn. dah dah aku nak stop membelog, ni aktiviti aku sebab takde kerja lah ni kan. gila babi bosan. makan gaji betul. woi bos, bila aku nak dpt gaji? 7-eleven punya gaji pun belum masuk lagi. ngehngeh soooon ok. pokcik kayo!

21.5.10

Shahir oh Shahir! Haha kenapa lah kau ni sweet sweet gitu. "Semua pun boleh", ayat kau eh masa Kak Mah tanya ciri-ciri perempuan kau nak. Aku suka tgk kau masa tu, malu malu, humble, tak nampak pun mcm kau rasa hebat padahal kau dgn Adira memang aku yakin dapat jadi juara. Adira versi suara gemersik, kau versi yang jantan punya. Haa memang tepat pilihan kitorang ni. Kau tahu tak berapa ramai yang happy gila bila kau dpt masuk balik AF? Aku lah salah seorang. Jgn main gila ye shahir, memang aku dgr lagu kau hari-hari. Dahsyat kau, belum keluar AF dah dpt fan mcm kitorang ni. Mak aku, adik aku, ntah ntah atok aku pun suke kat kau kot, aku memang tabik gila lah dorang bagi kau lagu "Tamally Maak", kau lambai-lambai kat kau punya fan, kau bagi pandangan mata yang fuhhh, menggoda. Melampau betul aku. Nak tergoda-goda pulak. Mesti kalau kau baca ni muka kau merah padam, alaah macam selalu la muka kau merah padam, kan handsome tu. HAHA. Dah, cukup Aina cukup. Shahir Zawawi takda, Farhan Esa ada. :))


Shahir, all the best!




Sweet sangat deme ni weh.

20.5.10

Hello guys! I haven't spent so much of time on blogging lately, probably due to my lack of idea to write, or i haven't got any thoughts, yet. A few days ago, a friend of mine, Huda Luna said that wearing hijab with high bun is forbidden. I knew it. Yer lah, show much of your hair length without directly showing them. I think when I was in secondary school, my friend did say bout it, but as much we do, we never care, kan. Rasa tak layak bercakap macam ni padahal diri sendiri masih belum berupaya bertudung sepenuhnya. Tapi i know if i wear hijab, I would wear exactly like that, dgn high bun semua kan, now kita dah tahu, maybe ada byk cara lain lagi untuk nampak cantik walaupun dgn memakai tudung tanpa perlu dilaknat. I can't say much, i am so insignificant. Better stop now than suddenly someone would say I act louder than talk. We are reaching the end of the world. Me myself feeling afraid when thinking bout what will happen to me in life after death. Sembahyang tak cukup lagi, aurat tak tutup lagi, tiap hari cuba nak tetapkan iman ni supaya berada di landasan yang betul. Sangat-sangat bersyukur berjauhan dgn boyfriend. Kalau bertemu suatu hari nanti, hope kami tak over react, we both want the best, and we both nak hubungi ni diberkati. AMIN.
Semoga hari esok masih ada.
ps: If there's any mistakes in my words, I'm sorry. Correct me.

1.5.10

Amani = Mia Sara Nasuha

Astro Beyond + Softlan + Adamaya = Mia Sara Nasuha


I've been adoring the same kid! Baby boo. ♥
I've been alone with you inside my mind,
and in my dreams I've kissed your lips a thousand times.
Sometimes I see you passed outside my door,
hello, is it me you're looking for?

I can see it in your eyes,
I can see it in your smile,
You all I've ever wanted,
And my arms are open wide.

Coz you know just what to say,
and you know just what to do
And I want to tell you so much,
I LOVE YOU.

Dilated Cardiomyopathy Part 2

So i was changing wards for three times. From surgical ward - medical ward - first class ward when my condition was a bit stable. Staying i...