Posts

Showing posts from February 1, 2010

Tips nak jadi girlfriend.

1. Ambil tahu perihal boyfriend tu.
Maksud perihal ni mcm kau ambil tahu la perangai dia, habit dia, likes and dislikes dia. Kalau bf kau hot-tempered, kau jadi la yang cool. Takkan kau nak jadi hot jugak, nanti minyak simbah kat api jadi apa? Besau kan? Kau ambil tahu ape favorite dia, apa dia suka buat, ape dia suka makan. Alaa, semua benda tu kalau kau tak tanya pun kau boleh tahu, selalu pergi dating takkan tak perasan kan?

2. Sabar
Yang ni penting. Sangat penting. Kalau kau nak r/ship berjaya, buat benda ni. InsyaAllah. Kau sabar dgn dia, dia pun sabar la dgn kau. Kita perempuan ni pun bukan la sweet sangat, annoying pun ada jugak. Macam aku ni, kdg-kdg mengada-ngada, lepas tu merajuk tak tentu pasal, kau ingat laki suka ke? No way. Tapi tu lah kan, kau sabar dgn karenah dia, dia pun akan sabar dgn karenah annoying kau tu.

3. Jangan jadi pembohong.
Jangan tak mengaku weh, aku pun pernah jugak. Tapi boyfriend aku maafkan, sebab ape, dia sayang aku and sabar dgn aku. Once boyf kau dpt t…