Posts

Showing posts from July 6, 2010

Hello Kawan Baru

Image
Dah approve 805 friend requests tadi. Haha 4 bulan punya friend request tak approve. Bila fikir balik, nak ignore & approve mcm menggunakan tenaga yg sama kan, so approve je lah. Kita tak jahat dgn org, takkan org nak buat jahat kat kita. Still boleh guna privacy setting yg kat facebook tu. Paling penting, create lists. Dgn cara ni, kita boleh enable siapa yg boleh post dkt wall or tak.

Dorang ikhlas nak berkawan, apa salahnya. Takkan semua nak stalking kot. Bukan sapa-sapa kot aku ni nak jadi mangsa stalker. -__-

Kalau dorg buat tahi, baru lah kita block. Tapi dorg takkan buat kita kalau kita tak buat dorg. So, play nice. Bak kata Umie Aida, kita hidup bermasyarakat, kena peka dgn sekeliling. Tapi tu artis la yg hidup bermasyarakat org semua kenal. Kita ni, org kenal-kenal dgn alam virtual je la kan. Macam facebook, blogging. Fikir dulu sebelum tweet/post status.

Kat luar? Berapa ramai true friends kita? Berapa ramai yg betul-betul nak tegur kita bile terserempak? Aku sendiri kadang…