Posts

Showing posts from September 2, 2010

Maafkan kita wahai rambut.

Image
Kepada Rambut,

Maafkan saya sebab tak membiarkan awak hidup panjang hingga ke bontot saya, or at least sampai ke pinggang saya. Saya mempunyai habit suka mengerat awak, dan menyesal di kemudian hari. Oh Rambut, saya bukanlah adore awak sgt, sebab awak biasa-biasa je, tapi, umm ketebalan awak tu buat saya syg, kekembangan awak tu, buat saya rindu. Rindu tengok muka saya kecil bila awak besar. Tapi menampakkan kepala saya besar pula kan.

Rambut, walaupun awak hitam seperti arang, saya tetap suka. Saya belum lagi celup awak dgn warna lain. Pernah berniat, tapi, nanti saya rindu awak yg hitam. Rambut, promise me awak akan panjang balik pls? Pls? Awak tak merajuk kan saya asyik potong awak?



before (tak panjang sgt pun)



after (agak pendek juga la)