Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

Chipsmore!

Hello Hi Sorry. Hihi. I've spent to much time on Facebook, Twitter but I haven't had the time to write on this blog. Kadang-kadang log-in tapi main tukar-tukar layout je. Argh. I guess writing needs idea(s) and good mood. Tapi bad mood pun can do jgk, cuma nanti entri tu ada berbaur marah-marah lah kan. Tapi sebab hari ni hari Jumaat, so takmo marah-marah ye korang.

Rasanya lepas ni nak post entri on Friday, ke nak hari Ahad? Because it's the end of the week kan. Satu entri satu minggu. Baru senang nak cerita, maybe?

Eh, laa, lupa nak update. On 18th October hari tu kan, ada interview TESL dkt UiTM. Alhamdulillah, interview went well. Less than 10mins. Yang risaunya satu je, takut tersalah cakap. Kadang-kadang kan kita boleh termembebel benda bukan-bukan. Contoh, nak cakap pasal current issue, tapi apa yang kita bualkan, tak relate dgn isu tu. -__- Takpa lah. Hope korang doakan jugak. Mintak-mintak dapat sebab TESL dah jadi favorite course since after SPM lagi.

Ok lah. End fo…

It doesn't matter

Syahdu bila tgk majlis perkahwinan sesiapa sahaja. Like currently I'm watching Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor & Datin Dr Halina Yunos weddings'. They look perfectly together. Full of blessings. Sebagai orang kenamaan, dia kena buat majlis besar-besaran. He has lots of fans. Yang nak turut sama mendoakan kebahagiaan. Once in a lifetime, its okay.

Tengok Dr Halina sentiasa tersenyum, buat aku rasa happy. I don't know why. She looks so naturally beautiful. Dr Sheikh Muszaphar, as always, looking good in his persalinan.

When I get married one day, InsyaAllah, I wanna make it not this big, tapi penuh restu.

What happened?

Minggu aku seterusnya dilalui dgn rutin yg biasa aku lalu. Rumah, office, rumah, office, tempat makan, rumah, office, Twitter, Facebook, World of Warcraft(WoW). Server WoW agak cacat last week. Then bila aku tanya pada yg pakar, dorg kata kena update patches. Cari dekat Wodnet la apa semua kan. Aku cari, takdak link pun. Saja depa ni, tak mau kasi aku main WoW la tu. Tau lah aku kuat. Ok. Fine fine!

Last week, hmm disebabkan keghairahan adik aku utk menonton wayang bersama kawan-kawan beliau, aku telah diarahkan utk teman dia pi tgk Magika. Hihi sebenarnya aku pun nak tgk jugak Magika tu. Org tua kata, jgn excited sgt, nanti tak syok. Memang betul pepatah org tua tu, aku tgk Magika mcm ok lah, not bad, suam-suam kuku, certain lawak macam tak jadi, muzika dia pun mcm ummm ok la kot. Haha. Aku nak review mcm ni, baik mcm tak pyh review je. Tapi bengang pulak aku TGV tgh renovate besar-besaran punya. Tension aku. Takpa. Yg penting adik aku bahagia (yukkssssss!)

Thanks to Cik Anon, yang sud…