Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

Teringat..

Salam Jumaat semua. Tiba-tiba, time tgh bersantai pagi-pagi ni, teringat pulak yang dulu diri ni banyak je idea nak menulis. Rindu Myspace. Nak tau kenapa? Sebab dulu pernah menulis dekat blog Myspace. Something about poverty, siap dgn illustration lagi. I have no idea where did I get all the inspirations. But the post got commented by lots of people (masa tu la). Ni cerita 6 tahun lepas. Maknanya time tu aku baru 16 tahun mcm tu. Otak pun maybe fresh lagi. Online pun dekat cyber cafe je. Haha. Ok tiba-tiba teringat pulak zaman chatting dkt MIRC. Apa entah nick name aku. Tapi aku rasa masa tu, getting to know what internet is ada pros and cons dia. Sebab kerap sangat aku pergi cyber cafe, sampai one day aku rasa malas na k kunci basikal, lalu basikal aku telah dicuri. Hehe. Padan muka aku. Dating pun dekat cyber cafe. Cerita lama.
Teringin nak jadi seseorang yang sentiasa ada idea menulis. Bukan sebab nak naikkan traffic or nak glamor ke apa, just utk jadikan blog aku something yang be…

Theeheee

I'm still grateful.

Alhamdulillah. I got my result this morning. It was expected. I failed one subject. I thought I failed Linguistics in English Teaching, but I failed Literature in English.

Still proud, sebab linguistics tu satu apa pun tak faham wei. Literature ni mesti sebab lari topik or tak faham soalan. Terima je lahhh.

Tapi overall, ni lah hasil to my effort.

Entri Khas.

Apa yang aku cuba sampaikan ialah tentang perihal boyfriend aku sekarang. Ye, dia memang kadang-kadang menyakitkan hati aku. Tapi at the end, dia lah yang menggembirakan aku.

Contoh 1: Aku kalau dgn family dia, memang rajin ke sana-sini, pergi kedai lah, pergi bank dgn kakak-kakak dia. Satu hari tu, masa birthday aku, dia marah aku sangat. Sebab semalam nya, kawan-kawan aku buat surprise birthday celebration untuk aku. Dia kecil hati sebab bukan dia yang pertama meraikan dengan aku, tapi dah nama pun surprise, aku tak tahu menahu langsung. And masa aku kat rumah dia, tak salah aku kakak dia ajak aku keluar kejap. Aku pun keluar. Dia dah sms aku marah-marah.

Sampai je rumah, dia cakap "Kau kemas barang-barang kau, balik Shah Alam."

Aku masa tu memang tak sanggup nak tgk muka dia, aku kemas brg aku, tiba-tiba lampu terpadam. Dia tak bagi aku kek. Tapi dia bagi aku hadiah yang paling aku suka seumur hidup, iaitu bunga ros merah. A bouquet of roses. Depan family dia. And he laughed…

Pengikat Cinta

Alah gediknya nak pengikat cinta bagai. Haha. Tapi memang ya pun. Sebab Kiki la akhirnya parents kami berjumpa. Sebab Kiki lah Mak & Umi bertemu. Suka aku bila dorang sembang sama kat luar pasal kucing. Yay. One of my dreams is fulfilled. Alhamdulillah.

Kiki, mummy loves you.