Posts

Showing posts from October 15, 2012

Keep calm and drive peace-carefully on the roads.

Di suatu petang yang mendung,

"******k tepi lah sikit!"
"Nak drive slow ikut lane kiri sekali lah, ****h!"

..sambil memandu dengan laju dan kejadian cilok mencilok pun bermula.

Penat bila kita ni jadi penumpang utk driver mcm ni. Especially bila you were the one who sit next to the driver, sampai kadang-kadang bila terjongket-jongket nak tengok make-up mirror tu sambil menjuih bibir, kena maki sebab tak nampak side mirror. Laju-laju jugak, keselematan kena jaga.

Penat sebab telinga jadi panas. Sebab situasi pemandu slow tu semua memang ada, logik la sebab had laju masa tu just 80km/j. Disebabkan yang marah-marah ni memandu 110km/j, memang selayaknya dia panggil orang lain lembab. Kita kat sebelah, mula-mula boleh cakap,

"Cuba bersabar sikit."

Kalau tak kena marah balik, Alhamdulillah la kan.

Lepas tu try pulak tepuk-tepuk belakang dia, or dada dia masa marah-marah tu. Dengan harapan dia bertenang sikit.

Kadang-kadang tak jalan jugak.

Sebab tu rasa yg sist…