Posts

Showing posts from July 22, 2013

Semakin hampir...

Ya Allah. Rasa tak percaya baby dlm perut ni dah berusia 35 minggu. Lebih kurang 5 minggu je lagi sebelum due date. Tadi baru lepas set appointment untuk first check-up dekat Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM). Sebelum ni decide nak beranak dekat Hospital Bersalin Razif, tapi jalan nak ke sana, adoi, merunsingkan. Service pun nampak mcm biasa je walaupun private. Lebih baik ke hospital kerajaan. Sah-sah free sebab husband kerja kerajaan kan.
So far, sangat-sangat puas hati dgn servis hospital/klinik kerajaan. Maklumlah diri sendiri ni pun lahir kat hospital kerajaan jugak. Walaupun ramai mengadu lambat, nurse garang, tapi alhamdulillah, saya tak jumpa lagi nurse garang yang suka marah-marah ke apa. Kalau marah pun maybe utk kebaikan kita and baby. Bab masa tu memang tak dinafikan, tapi rasanya biasa lah kan, orang ramai, mana cukup tangan. tapi check-up yang detail memang sgt puas hati sebab kalau di klinik swasta, check-up ala kadar je, setakat check urine and blood pressure. …