Posts

Showing posts from April 4, 2014

Dugaan kecik. T_T

Hai.

Dugaan betul bila dah start keje baru ni, nak tunggu gaji yang tak kunjung tiba tu masuk. Rase nak nangis pun ade. Ye la, kite ade anak kecik kan, kadang2 terasa jgk mcm mana nak bagi anak tu tak rasa kekurangan langsung kan. Dah la dah mula takde air kat Meru. Nak buat mcm mana, takkan Allah nak uji kite dgn ujian yg kita tak mampu handle kan. Korek-korek la saving mane-mane buat mase ni kan. Sebab asyik tertanggung je gajinye, dari last week, ke next week. Bulan 4 katenye baru dpt ikut time. Tapi bila fikir keje jauh, dari rumah ke office pun dah dkt 40km, pergi balik dah 80km. Tol, minyak, etc. Tahan je la ye. Esok lusa dpt gaji boleh senang hati sikit.