Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014
Selalu tanya suami,

"Abang, kalau tak kahwin dgn syg, sekarang abg buat apa agaknya eh,"

Suami jawab nak tak nak je, biasa la laki kan, mana nak layan org perempuan tanya benda mcm ni.


Seriously, bila terkenang balik, boleh menangis. Haha sebab aku ada 2 ex-bf, tapi suami aku ada 16 ex-gf. Aku couple jenis bertahun, dia jenis sekejap-sekejap. And sebenarnya kitorang mula berkawan pun masa masing-masing dah ade bf & gf. Scandal la. Dia call kadang-kadang je. Same la dgn aku pun, call bila bosan je. Call or sms. Scandal kan memang mcm tu. Takda komitmen apa-apa.

But then, after a while, aku sedar aku sebenarnya suka dia. Tapi sebab dia ni playboy, aku tak berani nak letak harapan, that's why aku bercinta dgn orang lain. To be honest, no telefon dia aku sentiasa ingat walaupun tak save dlm phone. Tak tau la kenapa.


.....sambung nanti..

Dua Arjuna Beta

Semalam, pukul 3 pagi Haqimi terjaga dari tidur, tersengih buat muka tak bersalah ajak main. Si ibu yang masa tu tengah mengantuk gila, mata pun berat sangat nak bukak, gigihkan diri layan satu-satunya anak kesayangan tu bermain. Habis di pusing satu katil, meniarap dengan beberapa cubaan merangkak. Kadang-kadang dikacau ayah yg tgh sedap bermimpi, di cuit punggung ayah (sebab ayah membelakangkan dia), ajak main agaknya, tapi takda respon. Ibu ajak dia layan Youtube, terasa macam nak nyanyikan lagu Arjuna Beta by Fynn Jamal.
Takkan ku biarkan walau ributMenyentakmu yang tidurDatang petir menyambarJengking dan ularBonda takkan berundurNyamanlah arjuna betaMimpikan yang indah sajaNanti bila kau buka mataSemua tak serupa
Si anak macam faham pulak lagu tu, ditenung mata si ibu dalam-dalam. Cuba digapai muka ibu, jari ibu digenggam erat. Oh anak, Allah itu Maha Mengetahui betapa besarnya cinta ibu pada Qimi dan Ayah Qimi. Dua ini adalah arjuna ibu.

Dugaan kecik. T_T

Hai.

Dugaan betul bila dah start keje baru ni, nak tunggu gaji yang tak kunjung tiba tu masuk. Rase nak nangis pun ade. Ye la, kite ade anak kecik kan, kadang2 terasa jgk mcm mana nak bagi anak tu tak rasa kekurangan langsung kan. Dah la dah mula takde air kat Meru. Nak buat mcm mana, takkan Allah nak uji kite dgn ujian yg kita tak mampu handle kan. Korek-korek la saving mane-mane buat mase ni kan. Sebab asyik tertanggung je gajinye, dari last week, ke next week. Bulan 4 katenye baru dpt ikut time. Tapi bila fikir keje jauh, dari rumah ke office pun dah dkt 40km, pergi balik dah 80km. Tol, minyak, etc. Tahan je la ye. Esok lusa dpt gaji boleh senang hati sikit.