15.4.14

Selalu tanya suami,

"Abang, kalau tak kahwin dgn syg, sekarang abg buat apa agaknya eh,"

Suami jawab nak tak nak je, biasa la laki kan, mana nak layan org perempuan tanya benda mcm ni.


Seriously, bila terkenang balik, boleh menangis. Haha sebab aku ada 2 ex-bf, tapi suami aku ada 16 ex-gf. Aku couple jenis bertahun, dia jenis sekejap-sekejap. And sebenarnya kitorang mula berkawan pun masa masing-masing dah ade bf & gf. Scandal la. Dia call kadang-kadang je. Same la dgn aku pun, call bila bosan je. Call or sms. Scandal kan memang mcm tu. Takda komitmen apa-apa.

But then, after a while, aku sedar aku sebenarnya suka dia. Tapi sebab dia ni playboy, aku tak berani nak letak harapan, that's why aku bercinta dgn orang lain. To be honest, no telefon dia aku sentiasa ingat walaupun tak save dlm phone. Tak tau la kenapa.


.....sambung nanti..

Dua Arjuna Beta

Semalam, pukul 3 pagi Haqimi terjaga dari tidur, tersengih buat muka tak bersalah ajak main. Si ibu yang masa tu tengah mengantuk gila, mata pun berat sangat nak bukak, gigihkan diri layan satu-satunya anak kesayangan tu bermain. Habis di pusing satu katil, meniarap dengan beberapa cubaan merangkak. Kadang-kadang dikacau ayah yg tgh sedap bermimpi, di cuit punggung ayah (sebab ayah membelakangkan dia), ajak main agaknya, tapi takda respon. Ibu ajak dia layan Youtube, terasa macam nak nyanyikan lagu Arjuna Beta by Fynn Jamal.

Takkan ku biarkan walau ribut
Menyentakmu yang tidur
Datang petir menyambar
Jengking dan ular
Bonda takkan berundur
Nyamanlah arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa 

Si anak macam faham pulak lagu tu, ditenung mata si ibu dalam-dalam. Cuba digapai muka ibu, jari ibu digenggam erat. Oh anak, Allah itu Maha Mengetahui betapa besarnya cinta ibu pada Qimi dan Ayah Qimi.
 
Dua ini adalah arjuna ibu.