12.5.16

#majorthrowback


Ratusan purnama berlalu..
tapi cinta tak pernah berlalu..
walau kau usir aku dari hidupmu..
tapi cintaku tetap diam..

Kau memori terindah
tak ku duga kini engkau datang lagi..
andai kan minit bisa berhenti..
waktu tak berjalan ..
maka dari itu dengar, lihat..
waktu kita tak banyak..
andai ini kesempatan terakhir kita nikmati..

.. ini adalah antara bait-bait OST bagi Ada Apa Dengan Cinta 2 (AADC2). Gigih bawak Hana masa tu semata-mata filem ni. So far, cerita ni OK la. Banyak straight forward. Tak ada konflik yang melampau. Banyak throwback. Tapi ye la. Lepas 14 tahun kan. Dalam cerita tu, Cinta & Rangga dah break 9 tahun. Dorang bercinta selama 5 tahun macam tu la. Cuma yang buat Cinta benci sangat si Rangga ni sebab dia break pakai surat je. Takda explanation apa-apa. 

Sebab tu la Cinta confess, "Rangga, apa yang kamu ke aku itu, JAHAT."

Tapi tu lah kan. Who would've know what will happen. 

Tapi bait lagu Jangan Ajak-Ajak Dia ni agak memberi kesan jugak dlm diri aku. I have been in a situation where we just enjoyed our last minutes together, (obviously sebab dah break-off and masing-masing dah moved on dengan pasangan baru). Even my friend yang teman sekali masa tu kata "Eh, korang tak macam putus pun."

Yes, masa tu we spent the whole day happily tanpa memikirkan yang kitorang dah takda apa-apa. And memang that was our last minutes together. We did not contact each other sampai la I have now married to my husband. Dah ada anak 2 dah pun.

Anyway, ini cerita 7 or 8 years ago. Lama sangat dah. I'm glad that I made such decisions. I was a bad girlfriend back then so I am happy now because they have met their true love. Kalau masih stick dengan aku ni, they won't be where they are right now. 

With my husband, I just have to accept, apa saja baik buruk dia, he's my husband and the father of my children. Reaching my 4th years of marriage. I'm happily blessed with cute and brilliant kids.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home