Skip to main content
I disabled my title because why I have to put title if finding the title took plenty of my time. Okay, I rarely online now, probably because I am an employee now. Working at 24hours convenience retail store is not easy yo. By the way, i work as the management trainee. But I am applying for continuation of my studies. Either in Chartered Institutes of Marketing or Chartered Institutes of Transport. I'm 21 lah people, still young, i don't wanna waste my fresh brain on working. Yet. Yes today I work at afternoon shift. And be back at 11pm. And tomorrow my work start at 11pm end at 7am. Yay! Benci -___-"

Now I'm thinking why i have to put that 'yay'? Ohh because i want to cheer myself up. Pretend to be happy while I am not. I hate you.

And please setan, stop interfering my sleeps. You always come with weird dreams, like KFC with beehoon? And I am dating Zizan?

Somehow I love some of my dreams, but that was only a dream. Dream would forever be a dream, not a reality. yeah, I like that dream of mine really much. I wish that it'll become reality no matter how many years it will take. I really really hope. I can't wait to sleep again and have that dream. If dreaming is sweeter than reality, I'd rather sleep forever. Like sleeping beauty.

Okay, tadi dkt twitter dah say bye-bye nak pergi mandi, dah berpuluh minit tercegat lagi depan pc. Okay now betul-betul bye-bye.

Mintak-mintak hati ni pulih sendiri nanti.

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.