Wah saya si Gemok


Haha hari ni hari ke hmm 1 2 3 puasa, eh kejap, hari ke-4 la weh. Hehe pejam celik pejam celik dah 4 hari kan puasa, esok dah hari ke-5. Sekejap ja, lepas tu raya. Raya setiap tahun korang rasa bermakna lagi ke? Bagi saya, hmm mase kecik-kecik tu, ye la kan, tapi sekarang dah besar, tanggungjawab pun dah berubah. Mane boleh lari-lari keliling rumah bile org tgh buat preparation. Kite sekarang ni lah yg tlg pasang langsir, tolong tgkkan rendang, tolong makan kuih. Raya sekarang bagi saya kurang best, s
ebab ramai org yg telah memilih utk raya di bandar je. So bile ade saudara mara yang tak balik kg tu, of course kite rase like something is missing kan. And from well-made lemang, ketupat, kuih raya, yan
g ada jual dkt byk tempat,keseronokan utk preparation hari raya tu pun dah takde. Saya rindu zaman kecik-kecik dulu, tgk mak,abah adik beradik buat lemang, ketupat, masak rendang kat luar rumah. HMmm. Too many changes happening nowadays. Duit raya? Sorry lah kn, saya memang out of list, mana nak dpt semua tu byk2 dah. Oh sebut pasal duit raya kan, sya rasa tak lama lagi memang takda dah sampul hijau,
semua guna maybank2u. Ini terjadi sendiri pd diri saya. Hmm in any ways, ia bagus jgk sebab duit tu terus dlm bank kan. Bunga api? Saya kepingin nak main bunga api, kalau saya mengan
dung, dan mengidam main bunga api, boleh tak? Tak boleh nak halang kannn? Haha. Ntahla, mata ni dah layu mcm ada syaitan tarik suruh tido tido tidoooooo~

Nanti update lagi.
Raya oh raya.
hehe my favourite ni



Comments

  1. weh, jgn la ngandung ngidam bunga api la..kesian laki nak cari kalo bkn time raya..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Review: Snow Bear Breast Pump