Skip to main content

Wah saya si Gemok


Haha hari ni hari ke hmm 1 2 3 puasa, eh kejap, hari ke-4 la weh. Hehe pejam celik pejam celik dah 4 hari kan puasa, esok dah hari ke-5. Sekejap ja, lepas tu raya. Raya setiap tahun korang rasa bermakna lagi ke? Bagi saya, hmm mase kecik-kecik tu, ye la kan, tapi sekarang dah besar, tanggungjawab pun dah berubah. Mane boleh lari-lari keliling rumah bile org tgh buat preparation. Kite sekarang ni lah yg tlg pasang langsir, tolong tgkkan rendang, tolong makan kuih. Raya sekarang bagi saya kurang best, s
ebab ramai org yg telah memilih utk raya di bandar je. So bile ade saudara mara yang tak balik kg tu, of course kite rase like something is missing kan. And from well-made lemang, ketupat, kuih raya, yan
g ada jual dkt byk tempat,keseronokan utk preparation hari raya tu pun dah takde. Saya rindu zaman kecik-kecik dulu, tgk mak,abah adik beradik buat lemang, ketupat, masak rendang kat luar rumah. HMmm. Too many changes happening nowadays. Duit raya? Sorry lah kn, saya memang out of list, mana nak dpt semua tu byk2 dah. Oh sebut pasal duit raya kan, sya rasa tak lama lagi memang takda dah sampul hijau,
semua guna maybank2u. Ini terjadi sendiri pd diri saya. Hmm in any ways, ia bagus jgk sebab duit tu terus dlm bank kan. Bunga api? Saya kepingin nak main bunga api, kalau saya mengan
dung, dan mengidam main bunga api, boleh tak? Tak boleh nak halang kannn? Haha. Ntahla, mata ni dah layu mcm ada syaitan tarik suruh tido tido tidoooooo~

Nanti update lagi.
Raya oh raya.
hehe my favourite ni



Comments

  1. weh, jgn la ngandung ngidam bunga api la..kesian laki nak cari kalo bkn time raya..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.