Skip to main content

Johor Darul Takzim

Saye beraye di JB tahun ni. Awak? Awak beraya di mana? Haha stupid betul keyboard dkt kg ni, nak tekan ? tapi jadi . Memang menyepoilkan mood betul. Menyepoilkan Hah seee malas dah nak backspace, lantak ko la kalau nak ganti tempat ? pun.

Arrived pukul 1.45pm tadi, bertolak pukul 12.01 am dr Ipoh, haha konon tepat sgt la tu. Eh wah lama gila nii, tido kat highway ke ape ich tak la, mcm ni, 12.01 gerak dr Ipoh, stop dekat Tapah makan malam, erkk malam pe jadahnya, makan pagi. Lepas tu berhenti di Ayer Keroh utk sahur, cadangnya mestila berhenti kat RnR kan, last-last bersahur di Petronas. Memang ramai sgt. Sgt-sgt ramai. Ramainyaaaa manusia. *ouch nyamuk ggt*. Singgah di Melaka utk Subuh, pergi Batu Pahat jap, then pukul 11.55am camtu, bertolak ke JB. Saya drive *heee suka*, tapi saya kene bwk ikut peraturan sebab raya kan, mcm-mcm boleh jadi. Malang tak berbauuu. Malang yang berbau pun malang kene tahi, tapi tak jugak, org cakap kalau burung berak atas kita maksudnya ade rezeki. Betul ke? Sape dah buat experiment boleh call saya.

:: Thanks abang sebab belikan kakak Vanilla Vanille fr The Body Shop [sebagai replacement utk yg lama, dah abes!]

Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin wahai bloggers sekalian. Andai ada terusik di hati tu, harap maafkan ye. 0-0 tau. hehe ayat common. tapi kalau 1-0, sile seri kan markah tu.

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.