Skip to main content

Jangan seronok sangat.

Hoyeahh tadi dah present project Joomla saya yang tak seberapa tu. Baru presentation depan company, belum depan panel UiTM lagi. Hadoi takut la wehh. Joomla sangat simple. Bukan la SANGAT, tapi pretty much easier compare to others kan. Sebagai web developer ni, saya kena la ikut kehendak klien kan. Hm at least I've tried my best. Lessons learnt; jgn buat kerja last minute wehh menangis kau nanti nak mintak tolong kat sapa. Help me help me! Internet ni sometimes mcm baaaaaaikk punya, tapi kadang-kadang mcm tuuuuuuttt pun ada sebab ia telah melalaikan saya. Kat office ni saya guna laptop and desktop. So kejap mata pandang laptop, kejap pandang desktop. Of course la kadang kadang terkedek-kedek refresh tweetdeck. tgk notification fb. lepas tu main superpokes pet kejap. main poke poke org lagi. last-last keje ke mane tah. haihh . saya tak tau la sama ada saya telah memalukan abah atau tak tadi. he's one of the staff yang tgk presentation, i talk sooooooo slow mcm kura-kura tak dapat berak. plus mcm tergagap-gagap lagi. Oh God. Luckily they didn't ask much, sebab most of them are working on R&D, so anything web web ni they all like mcm "whateva" je la. But i do receive suggestion to improve the web. I'll try adding up before i blah okay. And hari ni dah dapat sijil tamat intern. Heehee dan esok ade makan-makan sikit. Kak Lia dah warn jgn bfast pagi esok. Padahal cerita ni abah dah bitau semalam. cheh baru ingat tak mau dtg ofis esok. Hehe ofis yang ntah-ntah sampai ke TUA menapak kat sini lagi. memori memoriii. okay la. bye.


Comments

  1. aku guna tweetdeck mcm suggestion kau kt entry sblum ni, dan sgt lah best..xpyh dh nk refresh2 twitter mcm slalu tu..

    aku pn nervous kalau present..tetibe je jd peluh2 n adrenaline rush tinggi..heh

    ReplyDelete
  2. aku rindu nak wat presentation mase zaman belaja dulu...

    ReplyDelete
  3. @siggplus aku tak berpeluh tapi sumpah aku gugup.sangat2.

    ReplyDelete
  4. @Ries Lee haha meh la buatkan presentation aku kat UiTM pulak. memang kene zasss aku kat sana nanti

    ReplyDelete
  5. hey babe! another makeup class is coming in in KL soon! 1st nov, if bwk kwn, dpt rm20 off utk setiap sorang yg dibawa! reg now! 016-2128740

    http://www.eyrarizal.com

    ReplyDelete
  6. dulu gua final projek buat robot siap dapat no3 lagi

    klik nuffnang lu lagi

    ReplyDelete
  7. lu jangan berlagak ah paraxixth.
    boleh ajar aku ?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.