Skip to main content

Presenting facebook for celcom

Saya tiada Blackberry.
Apatah lagi iPhone.
Juga hp yang berteknologi wifi.

Jadi,
bila saya ternampak advertisement Celcom tadi masa menonton Doraemon,
saya terus taip;

F dan send to 32665

facebook: RM1.00 Facebook SMS
RM1/week registration confirmed! Please activate your mobile account at
www. facebook.com with the confirmation code. T&C apply.

facebook: RM0.00 Facebook Mobile confirmation code: *****

Terus saya pi online facebook, setting my facebook mobile, then try posting updates thru sms,

I can do more by using this facebook mobile via celcom sms. Such as search for friends, get updates, get notify on wall post, picture comments, etc.

RM1 per week? Tak membazir sgt kan?

p/s:
  • I hope celcom tak jadi heavy sgt lepas ada application ni semua, takut nanti jadi macam raya hari tu, nak sms and call pun payah
  • Nokia Supernova7310 user.
  • seorang gila sms, tak suka call.

ADA X, ADA SEGALANYA.

Comments

  1. first trial, mmg ok..
    lama2 mula la naik seringgit2 smpai puluh2 sebulan..heh

    ReplyDelete
  2. haha mari kite tgk celcom ni keling mcm maxis ke tak okay.

    ReplyDelete
  3. gud3.


    mxs mmg keling pon..
    clcm pon otw nk jd keling

    ReplyDelete
  4. haha
    abes camno? melayu pun dah nak jadi keling
    nak tuka digi ke?

    ReplyDelete
  5. digi keling jugak..keling warna kuning..heh

    ReplyDelete
  6. semuanya mcm keling actually...

    ReplyDelete
  7. haha weh jgn cakap keling².. x baik tau..hahaha
    kang bergaduh plak dalam malaysia nie :P uhuks..

    Neway.. hehe walaupun maxis tuh made in india ( malaysia ) .. tapi aku pakai dowh..jgn kutuk..terase aku..wakaka..

    ReplyDelete
  8. hehe xpax yg uox dan sox pun boleh.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.