Suddenly, I realized that I MISS YOU.

Oh , my life has been so boring lately. I've got no new clothes to wear, shoes and my cat keeps on meowing , i dont know what happen to her or what she's telling me actually. I am busy on writing my reports now and UiTM is a very last minute university u know, especially my faculty, they haven't decided when is the exact date of our presentation. urgh killing me tau coz I tak siap lagi report tu.

I miss school. Primary school, Secondary. *sigh* I just miss the moment when we only study and play. I remember those time when we couldnt wait to grow older, like going to college, working. I remember when I were in SK Sg Rokam, I sang hindustan's songs at the back of the class, we were playing "Batu Seremban", during recess we played "Zero Point". Monopoly and macam macam lagi lah kan. I remember when went to Changkat Jering where my friend was being like makcik-pergi-pasar, HE bought lots of vegetables and ulaman. Adoii. I just bought ayam percik je kot that time. Hehe. He's studying law now in UiTM. I was like a wallflower, no one noticed me. Hehe coz I wore some kind of round spectacles, a chubby and oily face, plus not so fair skin. Hehe.

Then, when I got 5A's for my UPSR, Abah decided to put me in the SBP, tapi takda rezeki kot, or maybe Abah tak mau jauh-jauh, so I just went to MGS as my first secondary school. I was in class 1 Cempaka. Bloody hell. All Chinese. Hehe I am very weak at being friend with other's race. Maybe rendah diri sangat kot. Ye lah, they were all like speaking speaking, I was sitting at the back (again?) macam terpinga-pinga je sebab lack of confidence. Kemudian I got an offer utk ke SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN AGAMA Kerian. Ohh okayyy, Abah nak I jadi muslimah sejati. Okay, pergi lah kan. Dengan baju kurung lengan ada butang, tudung labuh. Everyone was supporting me. Cakap "Balik nanti jadi Ustazah", urghhhh. Haha. I have zero knowledge bout smka ni especially Arab. Sumpah tak tau apa-apa. Last-last dapat kelas terakhir which is "Al-Khawarizmi". Jangan tak tau, pergi Ta'ayah dulu, ambil ujian, dapat B utk akademik and F utk agama. what the effff. Jahil sungguh. Yes, I admit that. 5 hari je dekat smka. Cukup-cukup untuk orientation je. Hehe hari-hari perabih cardphone call mak. Berlagak sikit coz orang lain pakai coins. Abah dah belikan cardphone sebab takda coins nak bagi banyak-banyak. Ambik kau coz I tak payah beratur panjang. Time nak balik, tinggalkan semua buku-buku yang dah beli, milo, baldi semua tu, bagi kat budak-budak sana.

Balik Ipoh, kesian Abah sebab kena uruskan pemindahan sekolah lagi. Kena denda, tak boleh tidur dengan mak lagi, kena tidur sorang-sorang. Hah? Dah 12thn pun nak tido dengan mak? I am a coward tau, dulu la. Dulu takut hantu, now I'm still a coward, tapi bukan dgn hantu. okayy I sekolah SMGR pula lepas tu. Sekolah sukan. Eh, saya tak bersukan pun. Masuk kelas Rancangan Khas, for 3 years kat sana, saya ade pasukan Charlie's Angels. Wahaha. Kelakaaa. Ye la, trio kan. Macam macam woh. We organized hi-tea, gadoh-gadoh dengan "kakak-kakak", "abang-abang". Haha masa tu dok sebok kutuk aspuri, "After". Ye la, they were like ckp after je sebab nak cop toilet, iron. Hehe and ada jugak wrote something mcm mengutuk orang, tapi malangnya the privacy-ness of the book tu tak dijaga, tu yang berperang. Hee peace!

Form 4, bye bye smgr, I walked into this technic school, SMT Persiaran Brash, same school with Huda and Siggplus, and juga Odah. Eventhough the distance between school and home tak jauh, Abah nak jugak letak I dalam asrama. Sobsss. Konon ingat rumah dekat, I came to register lambat-lambat la kan, like pukul 5 baru nak muncul, semua masa tu nak pergi riadah dah. Terhegeh-hegeh mengemas. Padan muka dapat katil double decker. The ONLY double-decker dalam dorm. So, memang menyaksikan orang tidor je la, luckily I rabun, so I can't see any weird thing. Fuhhh. Tapi the next nights, I slept with my dormmate. Katil tu dibiar kosong for the whole semester. But, what I loved about being in asrama is, I learnt how to solat jemaah. At least I read Quran every night, I just love bile habis solat, kita akan bersalam-salaman. Kissing-kissing pipi. Terasa kasih sayang semua orang. :') And kat sini jugak, I learnt yang orang bertudung tak semestinya baik, orang tak bertudung tak semestinya jahat. When I was sick, my friend, yang wanted dikalangan warden wanita yang andartu, take a reaaaaaaalllyyy good care of me. Dia suap I makan, even potongkan tembikai untuk I. *terharu*. And kawan-kawan I akan datang rumah kalau they all tak mau balik rumah mereka. I okay je, lagi mengalu-alukan. I miss you guys.



ps: ni maybe entry mengarut sorang-sorang. saja nak meluahkan. its my blog kan, so sukahati aku lah. theeheehee

Comments

  1. Pengalaman manis ke pahit nih, bercampur baur, macam makan sireh!

    ReplyDelete
  2. haha pengalaman je la, takda makna pahit manis. makan sireh pun sodap yo.

    ReplyDelete
  3. Ha ye ke, besala makin byk pengalaman, makin mematangkan kita!

    DAMN, I'M SAYING THE RIGHT THANG!

    ReplyDelete
  4. betul lah aku rindu cikgu rohani!

    ReplyDelete
  5. phewitt3...



    klu ko msuk skola agama la kn..
    x kwn la kite kn

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Review: Snow Bear Breast Pump