Skip to main content

theeheehee the lover

believe it or not, this is the type of song that he sang to me when we were in bus, and I can be dead sleep listening to them. Seriously lah gila. And I miss him singing, that's why I posted it here, so I can watch it repeatedly. Kitorang kan jauh gilaaa, so bagi la saya peluang nak beromantika dalam 2 3 4 5 entri nii. Haha. This is him. Luaran macam ni, dalaman, err biar saya je lah tahuu. He loves love me butch(local) and loads of international hardcore bands. Haihh. Too many. He's spontaneous. He's outspoken. He less care bout people, except his family, me and friends. I have some sort of jealousy, but he's not. He never waits when something bothering his mind. He will try finding the solution. I love when he worked at Ibu(warung dekat UiTM Segamat), that time we were broke, it was short sem people, where we have to struggle finding foods, entertainment while everyone else were having a blast at home enjoying their hols. The story is, he gave me his earnings for me to buy food. awww. :') but the working thing only lasted for less than 5days I guess, hehee, our Abah and Ayah dah bank in lah lepas tu. Tapi still he wanted to stand on his own feet. Sekarang pun sama, he's working hard, and I know he wants to buy me something for my next year birthday. Oh alamak, 29 Dec is the date, I still haven't look for his prezzie. I guess 'skull shirt' will be good. Haih I want to be next to him when its 12am. Like last year, I wished earlier, afraid that his friends will sms faster. Theeehee last year was the best. He's the best. :)

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.