Skip to main content

Changing

Okay. Now aku rasa mcm dah berubah sikit demi sikit. Kau tahu tak, yang previous post aku tu, bukan lah betul-betul dirasuk. Tapi MACAM dirasuk. Sumpah bai. Kau kalau ada masa tu memang takut. Meraung mcm mati laki, padahal baru gaduh je. Takde laah, aku ni emosional sikit. Lebih-lebih lagi bila aku payah nak jumpa boyf aku, lepas tu last moment je, time nak balik, kitorang gaduh, siapa yang tak bengang kan. Tapi kitorang dah okay dah. Dalam bus on the way balik ke Ipoh, aku menangis sebab rindu. Again, aku rasa mcm org gila. Then I keep asking him whether he's bored with me or not kan. Then he tried to clear things up. But I said, answer my question pls. Lepas tu,

;) , 11:20:50pm
Tade la..ad j bnd nk borak kn. Ni nak berangan lg.. Dh la, nk ajak sembang kau tduh aku bkn2 plak.

Me , 11:23:19pm
[start to clear things up with hopes that he'll forgive me; changing topics]

;) , 11:25:10pm
B x pham la baby ni. Mcm x pham bahase, lg siang td. B ok j, nk mengarut2 wt ape lg.



Lepas tu baru aku mcm tersedar. Duhh, I've spoiled our dates. Cepat-cepat aku istighfar and baca ayat Kursi. Betul-betul rasa mcm ada setan keluar dr badan. Kalau tak kepala aku ni tak boleh berfikir langsung. Nak lelap mata pun tak boleh. Gelisah yang amat. Ye aku baru je habis period masa tu, so no wonder lah kan. Perempuan sgt emosional. Memang tak boleh nafikan. And we can act stupid tanpa berfikir. Bahaya tahu tak. Macam suddenly aku rasa mcm nak stop bus kat Melaka, nak turun then patah balik ke Segamat. What IF I really did that? Kan dah menyusahkan ramai orang.

I wanna change. Being immature is fun, SOMETIMES. Bukan selalu. Bukan all the time. Aku ni kontra dgn boyf aku. He's the hot one, I'm the cool one. Tapi cool pun, kadang-kadang menggelegak. That's why, bila dua-dua amuk, my boyf akan jadi lagi panas. Jgn salahkan dia lah kalau tiba-tiba keluar yang bukan-bukan. He doesn't mean it pun. I know.

I love it when he comes to me and say sorry. And of course I'll forgive him. I do mistakes either. I think I did the most mistakes. He's just a man, lelaki bukan perempuan. Perangai lelaki bukan mcm perempuan. They take all things small. Tapi dlm hati diorang, byk secret yang diorang hold. Ego diorang tinggi. Just forgive them when the act uncontrollably. They need time to cool down.

To Farhan Esa, I love you tauu. One day with you at Melaka dah buat saya happy sangat. Tambah lagi tgk awk perform kan. I am so proud of you. And please don't quit. You have really a great talent.

He's my drugs ;)
Location: Zoo Melaka

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.