Skip to main content
okay. hidup aku sekarang berulang alik dari ampang(ipoh) ke ipoh raya. mcm haram aku asyik nak tercakap bunga raya je. aku keluar rumah 8.35am, aku akan gunakan skill memandu F1 aku untuk sampai office cepat atau on time. yang membengangkan aku ialah apabila ade org bangang yang memandu slow dkt right lane, aku nak hon takut org tua, kang mati lemah jantung aku pulak kena kan walaupun takda undang2 dilarang meng'hon'(kecuali dkt hospital). lepas tu, aku tak suka org yang bwk kereta nak cucuk2 aku, sabar la oi, aku tgh memotong ni kan, kau nak aku laju takat mana lagi, mau je aku brake mengejut, tapi fikir tu kereta abg aku and duit aku bkn la byk sgt, aku sabar kan aje. pernah dkt highway ade bus hon2 aku, padahal aku dkt lane tengah kot. babi sgt bas ni nak hon hon aku. buat malu aku je org tgk mcm aku ni pemandu yg lembab. and dkt roundabout, TOLONGLAH memandu kat lane yang betul, kalau kau nak ambil turn pukul 3, sila lah duduk kat lane kanan. maaf bukan duduk, drive. yg lane kiri utk org yg nak ambil turn pukul 9, lane kanan pulak for both sebab Jalan Tambun tu ada dua lane. Ni tadi hampir je aku nak kena langgar. Aku baru je dpt gaji ni, nak jugak memanjakan diri, bukan nak hantar kereta pigi hospital. Apa-apa pun, sila bahayakan nyawa anda dulu sebelum membahayakan nyawa org lain yg kau sayang. Mcm tadi aku tgk ade bapak budak bwk budak naik kete, bukan, die drive sambil anak tu kat peha dia, isk isk. tak syg nyawa anak ke. kalau aku shahrizat, aku dah suruh kau berhenti dah.

Ingatlah org tersayang.

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.