Jangan Jolok Sarang Tebuan!

Please behave when you're being friend with someone's boyfriend. No need to become so manja. He still has his gf to manja-manja. Apa lah kau. Actually, I don't mind if you guys wanna be close friends or what, tapi kan ada limit. U're surely know women's heart. What if someone manja-manja with your bf like u did to mine? Sure marah kan? Please put a line between a friendship. And I can't say to him "Weyy stop being friend with her", he has the right to befriend with whom he wants. This is just the reminder for US girl, to take care of OTHER woman's heart by limiting our friendship attitude with ATTACHED GUYS. Kita pun jgn lah bermanja dgn laki lain. I am trying to not write louder than actions. Jgn sampai anonymous serang cakap kita ni hipokrit ke apa. Aku marah sekejap, reda cepat je. Menangis kuat ni. Tapi senang dipujuk. Naive. Bila kena tengking, dah gagap. Most of us memang lebih kepada menulis, kurang kepada bercakap. Bukan bermaksud apa yang kita tulis tu bukan diri kita. Manusia ni kadang-kadang cakap ikut nafsu, tak fikir, main lepas je. Bila menulis, kita at least berfikir "Apa nak tulis lagi eh?" Cakap kau akan ikut hati. Ikut hati mati, ikut rasa binasa kan? Kadang-kadang rasa bersyukur dpt BF garang, at least he corrects me from wrong, bila buat perangai bodoh-bodoh tu ada yang menegur. And BF aku sgt jujur ok. Kita perlu ramai org dlm dunia ni. Jadi, appreciate apa yg kita dah ada ni.

Cakap pasal jujur, I feel so sorry when someone directly post a FB's status mention that he/she doesn't like this kind of person, this type of attitude. Well, wey tgk friendlist kome dulu, ramai kawan yang 'jenis' macam mana. Takkan la jadi jujur sampai menghentam sampai macam tu. I did this too, but on twitter. Di mana, jumlah org yang sakit hati dgn kita tu kurang. FB kau kawan beribu, takkan sorang pun tak kecil hati. Kalau berpuluh kecil hati? Tu yang boleh dpt soalan pelik dkt formspring, comment anonymous.

Bukan, apa yang aku tekankan adalah, berpada la bila bercakap or express something. Jangan sebab kita kata kita ada hak, semua boleh dilepaskan.

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Review: Snow Bear Breast Pump