Skip to main content

What happened?

Minggu aku seterusnya dilalui dgn rutin yg biasa aku lalu. Rumah, office, rumah, office, tempat makan, rumah, office, Twitter, Facebook, World of Warcraft(WoW). Server WoW agak cacat last week. Then bila aku tanya pada yg pakar, dorg kata kena update patches. Cari dekat Wodnet la apa semua kan. Aku cari, takdak link pun. Saja depa ni, tak mau kasi aku main WoW la tu. Tau lah aku kuat. Ok. Fine fine!

Last week, hmm disebabkan keghairahan adik aku utk menonton wayang bersama kawan-kawan beliau, aku telah diarahkan utk teman dia pi tgk Magika. Hihi sebenarnya aku pun nak tgk jugak Magika tu. Org tua kata, jgn excited sgt, nanti tak syok. Memang betul pepatah org tua tu, aku tgk Magika mcm ok lah, not bad, suam-suam kuku, certain lawak macam tak jadi, muzika dia pun mcm ummm ok la kot. Haha. Aku nak review mcm ni, baik mcm tak pyh review je. Tapi bengang pulak aku TGV tgh renovate besar-besaran punya. Tension aku. Takpa. Yg penting adik aku bahagia (yukkssssss!)

Thanks to Cik Anon, yang sudi baca blog aku. Yg sudi kata blog aku best. Celah mana yg bestnya Cik Anon? Meh habaq meh. Aku nak belanja Whopper Burger RM1 ni. Tapi on 6 Oktober je la. By means, hari ni only. Hihi. Daa.

Comments

  1. ala..peminat,semua nye best.. lgpun ske usha muke aina yg cute nie..makin comel..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.