13.6.11

Entri Khas.




Apa yang aku cuba sampaikan ialah tentang perihal boyfriend aku sekarang. Ye, dia memang kadang-kadang menyakitkan hati aku. Tapi at the end, dia lah yang menggembirakan aku.

Contoh 1: Aku kalau dgn family dia, memang rajin ke sana-sini, pergi kedai lah, pergi bank dgn kakak-kakak dia. Satu hari tu, masa birthday aku, dia marah aku sangat. Sebab semalam nya, kawan-kawan aku buat surprise birthday celebration untuk aku. Dia kecil hati sebab bukan dia yang pertama meraikan dengan aku, tapi dah nama pun surprise, aku tak tahu menahu langsung. And masa aku kat rumah dia, tak salah aku kakak dia ajak aku keluar kejap. Aku pun keluar. Dia dah sms aku marah-marah.

Sampai je rumah, dia cakap "Kau kemas barang-barang kau, balik Shah Alam."

Aku masa tu memang tak sanggup nak tgk muka dia, aku kemas brg aku, tiba-tiba lampu terpadam. Dia tak bagi aku kek. Tapi dia bagi aku hadiah yang paling aku suka seumur hidup, iaitu bunga ros merah. A bouquet of roses. Depan family dia. And he laughed sebab surprise dia menjadi. :')


Contoh 2; Dia pernah cakap nak jumpa perempuan lain, masa tu aku tgh kelaparan, dia boleh sedap pulak nak jumpa orang lain and dia mintak aku jgn sms dia. Aku jenis yang degil, mana maunya tak sms. Confirm lah aku tak puas hati, tapi aku tak marah-marah, aku just tanya kenapa, kat mana nak jumpa, perlu ke jumpa. Aku dah nak menangis masa tu sebab macam biasalah ayat dia banyak yang menyakitkan hati.

And tiba-tiba, dalam tgh sms tu, dia reply "Syg, I kat depan rumah."

Dia bawak mee goreng yang Umi buat. Dari Salak Selatan ke Shah Alam. Sebab ptg tu, dia cakap Umi masak mee goreng, dan aku cakap aku teringin. Masa tu dia just cakap "Nanti u datang sini, Umi masakkan ok.". Tak sangka pulak malam tu dia datang and he was texting and driving semata-mata utk buat aku terkejut. Bila aku cakap thanks, dia kata "Ni semua sebab I sayangkan u." :')

Contoh 3: I had issues with my previous bf. He came to Shah Alam, and nak barang dia balik. That's okay with me. Masalahnya ialah, aku tak bagitau bf aku yang aku ada issue dgn ex-bf aku. Bila suddenly he came up, baru aku bagitahu, memang mengamuk lah. But he didn't leave me alone to handle. Dalam amuk-amuk dia, he still cares. Okay la, to be honest, barang tu ialah Blackberry. Tapi tak complete set, sebab box kat Ipoh, and charger pun broken. My bf korbankan his BB punya set, for me. And everything settled. Tapi on our way back home, dia still marah-marah, and kata nak tinggalkan aku semua. Dia kata aku tak layak utk dia. Tapi last-last dia cakap "I sayangkan u ok." And he kissed my hands. Sorry sayang, I takkan bagitahu benda last minute lagi.

Contoh 4: Semalam, kitorang gadoh. Berapa minggu dah, memang bergaduh je la, penuh dgn salah faham. Tapi semalam bila aku sampai rumah dia, adik dia Qila, bagi satu teddy dekat aku.

"Nah, Huzaiffah bagi, tapi dia kata jgn kacau dia lagi lepas ni, hikhik."

Sayang aku ni memang penuh dgn kejutan. Walaupun tgh marah, dia still ingat aku. Tapi gaduh kitorang berlangsung lagi. We exchanged rings. And masa tu memang maksud dah berpisah lah. Walaupun teddy & Kiki dalam genggaman aku. Aku menangis dpn Along. Mak, Umi, Abah & Abah masa tu kat luar rumah. Nasib baik dorang tak nampak. Aku cuba tahan utk tak sms dia masa on the way balik ke Ipoh. Tapi aku kuatkan hati aku sms jugak.

Aku: Semoga bahagia dunia akhirat.
Dia: Ok thanks.. Jgn lupa cincin aku (he referred to his ring yg aku simpan)
Aku: InsyaAllah
Dia: Tak payah nak InsyaAllah.. BG JE..ESOK KO POS.

Malas pulak aku nak taip sms lain, haha ok sebenarnya at the end dia cakap dia nak kembali ke hidup lama dia. Aku cakap jangan la sebab dia dah berubah, takkan nak jadi macam dulu balik.

And finally he said, "Ok. Love you"

I named him; Ujai Junior





Nampak kan, kadang-kadang tak semestinya yang manis-manis tu je yang bermaksud cinta atau sayang. Sesetengah orang lain cara dia. Ada yang sweet-sweet je, belakang mcm syaitan tipu awek sana sini. Bf aku, dia unik. Dia lain dari org lain. Dia ada garang dia, ada romantik dia. Garang bila aku pakai ketat sikit, mula lah cakap "Nak tunjuk kat siapa tu?".Okay aku tukar baju long sleeve besar and seluar track. Dia cakap "Haa kan manis mcm ni" (-_-")

Romantik time bila eh, haa kalau dia nyanyikan aku lagu, memang sangat romantik. Aku memang dpt rasa kasih sayang dia. Pandang mata pun dah tahu. Bila nyanyi, dia akan tgk mata aku dalam-dalam. Tapi nanti dia tukar lirik tu bagi hati aku sakit balik. HAHA.

Apa aku nak cakap lagi, kadang-kadang memang aku yg banyak salah dalam hubungan ni. Terlalu fikir negatif. Tapi aku tahu yg dia sayang aku.

Aku: "Syg, i terlalu dekat ke dgn hati u?"
Dia: "Terlalu dekat sampai takda apa yang boleh melintasi."



Terima kasih Meor Mohd Huzaiffah. :')

3 Comments:

Blogger Huda Luna said...

huhu sweet nye bf hang walaupun agak kasar
huhu ^__^

harap hang hepi selalu ainaa!
semoga kite sentiasa hepi

June 13, 2011 at 6:02 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jgn trlalu pkirkn negatif k.. Walaupin diri tu emosional...

June 14, 2011 at 9:50 AM  
Blogger Aina Aadnan said...

Thanks da! :)

Anonymous: Ye saya cuba, terima kasih :)

August 15, 2011 at 4:14 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home