Skip to main content

Persiapan Raya 2014

Alhamdulillah. Dah 10 hari puasa. Last year memang tak dapat puasa penuh sebab tengah sarat mengandung. Anak dalam perut pun dah start dok makan. Dengan keluar masuk hospital. Tapi Ramadhan kali ni pun apa kurangnya, pregnant jugak, walaupun baru 3 bulan, tapi terasa jugak sebab baby baru nak membentuk. I hope you're doing fine dalam tu baby.
 
Back to cerita persiapan raya tahun ni, sangat sangat lah susah. Ada satu weekend tu, pergi la area Seksyen 7 tu, cadangnya nak cari la baju raya, masyaAllah, ramai sgt manusiaaaa. Semua dok pulun nak shopping hari tu. Sempat pi Calaqisya tapi tak dapat pun jubah sebab warna pilihan sold out. Terasa sgt buang tenaga and masa kat situ. Dengan Haqimi sejak nak jadi abang ni memang takmo berenggang langsung. Nak berkepit dengan mak dia je.
 
So decide nak pi hari lain. Hari Rabu, kebetulan ade appointment dengan specialist, doc kasi MC. Gunakan peluang ni untuk shopping. Ye, memang suke shopping sorang. Senang. Tak payah fikir sibuk orang lain ke apa kan, semua tanggung sendiri. Tapi puas hati. Guna whatsapp je tanya husband ok ke tak, warna ni ok ke, harga ok ke tak. Alhamdulillah. Settle baju tiga beranak ni.
 
For ibu(me)


Untuk Haqimi and Ayah, ibu dah beli baju melayu dekat Jakel. Ayah berbaju melayu Aaron Aziz, Haqimi berbaju melayu Zizan Razak (walaupun ayah tak approve). Senang warna, kain memang matching habis. Material sama. Ada promotion lagi. Cuma baju Haqimi agak besar sikit. Nanti ibu kasi lipat and jahit ok. No worries.
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.