Persiapan Raya 2014

Alhamdulillah. Dah 10 hari puasa. Last year memang tak dapat puasa penuh sebab tengah sarat mengandung. Anak dalam perut pun dah start dok makan. Dengan keluar masuk hospital. Tapi Ramadhan kali ni pun apa kurangnya, pregnant jugak, walaupun baru 3 bulan, tapi terasa jugak sebab baby baru nak membentuk. I hope you're doing fine dalam tu baby.
 
Back to cerita persiapan raya tahun ni, sangat sangat lah susah. Ada satu weekend tu, pergi la area Seksyen 7 tu, cadangnya nak cari la baju raya, masyaAllah, ramai sgt manusiaaaa. Semua dok pulun nak shopping hari tu. Sempat pi Calaqisya tapi tak dapat pun jubah sebab warna pilihan sold out. Terasa sgt buang tenaga and masa kat situ. Dengan Haqimi sejak nak jadi abang ni memang takmo berenggang langsung. Nak berkepit dengan mak dia je.
 
So decide nak pi hari lain. Hari Rabu, kebetulan ade appointment dengan specialist, doc kasi MC. Gunakan peluang ni untuk shopping. Ye, memang suke shopping sorang. Senang. Tak payah fikir sibuk orang lain ke apa kan, semua tanggung sendiri. Tapi puas hati. Guna whatsapp je tanya husband ok ke tak, warna ni ok ke, harga ok ke tak. Alhamdulillah. Settle baju tiga beranak ni.
 
For ibu(me)


Untuk Haqimi and Ayah, ibu dah beli baju melayu dekat Jakel. Ayah berbaju melayu Aaron Aziz, Haqimi berbaju melayu Zizan Razak (walaupun ayah tak approve). Senang warna, kain memang matching habis. Material sama. Ada promotion lagi. Cuma baju Haqimi agak besar sikit. Nanti ibu kasi lipat and jahit ok. No worries.
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Review: Snow Bear Breast Pump