Skip to main content

I love this creature. Don't stop me.


Random; kucing Segamat


Tiger; sorry sebab dpt jaga mu sekejap je ;(


Snowbell and Snowbit; sorry Snowbit, saya tiada di kg saat kau mati ;((


My babies, hope that u guys were growng up well. ;(


BB; kucing yang pertama sekali bermanja dgn saya, sampai part4 saya melihat kau membesar dan beranak-pinak, sampai lah saat utk kau berubah arah. Saya dgn berat hati mengizinkan kau dan anak-anak pergi ikut makcik cleaner tu, kehidupan kau lebih baik di sana.


Saat entri ini ditulis, air mata saya hampir menitis. Mana taknya, kalau kesunyian dekat uitm tu, kucing-kucing ni la penyeri hidup saya. Walaupun ramai jugak yang tak suka kucing dkt sana, tapi saya sanggup terima, tambah lagi bila ada yang bising kucing ni poop merata-rata, kucing, bukan tau apa. Kita yang jaga ni kena la tanggung, kata sayang kan. Teringat bila saya kene korbankan kotak saya utk anak-anak kucing yang makin membesar ni. Dari kotak air mineral 500ml saya mintak kat dining, hinggalah kotak saya isi buku yg saya beli kat bandar. They were growing fast. Dari tak boleh jalan, sampai boleh berlari berkejaran. Kawan saya mula-mula tak suka, bdk wing pun ada yang pandang pelik je, tapi last-last ada jgk yang dtg jenguk, ada yang ckp muke Bobby mcm cina la, mcm-mcm nama ada. Badrul, abang. Haha. Terharu jgk la bile ada yang tolong mopkan lantai wing kan, ye la, tamau la org ckp saya ni pandai amik je, tak reti bela.

Tiger pulak, hmm kucing ni kucing sesat. Saya taktau dari mana dia dtg. Sgt sedih tau keadaan dia. Saya kena mandikan dia dulu. Tak tau nak bagi dia makan apa coz dia kecik lagi, and has no mom. So, saya bagi dia biskut tiger yang direndam , so biskut tu jd soft la kan, sng utk dia makan. Nasib baik dia mau makan. Kadang-kadang bagi jugak susu. Masa ni BB, baru kehilangan anak, time tu dia first time melahirkan, so tak reti lagi jaga anak. Tiger ni boleh la nak dikatakan anak angkat BB. Tapi sebab masa tu nak cuti raya rasanya, saya terpaksa tinggalkan Tiger yang masih kecik kat kampus, saya naik bas, tak boleh bawak dia balik. First thing bila saya balik campus, saya nak tau keadaan dia. Dia mati dekat dining, oh saya sedih sgt dan tak mau tgk. Sedih coz nyawa dia tak panjang.

Nama saya, Bobby

Nama saya Badrul

Nama saya Tiger

Nama saya Abang

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.