14.8.09

Love your life ;)


Scene 1

Ohhh petang ni tiba-tiba je hujan time nak pergi kerja, takpe, tu hujan rahmat kan. So berlari-lari mak anak la pegi masuk dlm kete takut kasut merah ku basah. Erkk takut kasut basah?? Haha wtv. Time dlm kereta, tgh-tgh hujan lebat ni, nampak seseorang tgh melintas dlm hujan lebat. Sedihnya. Tgn dia kudung, he was running and holding air bungkus. Sgt kasihan tgk dia mcm tu. Masa tu dlm hati bersyukurnya masih ada tgn. Hmm *tu la, jgn nak mengada kritik diri sendiri lagi, tgn buruk la ape la*

Scene 2

And kereta pun menyambung perjalanan lagi, sambil tu di udara berkumandang lagu klasik nasional *hmmph abah ni* . Tibe-tibe, ternampak pulak, Indians yg jual maruku tepi jalan tu berlari2 nak selamatkan barang jualan, kakak die dtg bwk plastik yg besar kaler biru tu utk lindung adik die dr kene hujan. Haihh sayu je tgk. Lagi sekali saya bersyukur sebab walaupun keluarga saya bukan kaya mana, tapi saya masih boleh bersenang lenang dkt rumah, layan blog, facebook, padahal kat luar sana, ramai yg susah. *jgn nak mintak mak itu ini, bkn sng cari duit tau*



:: Last sekali saya teruja bila terdengar lagu 'Bunga Tanjung' nyanyian Saloma, *hehe mulalah mengada nak buat suara mcm Saloma* wink wink ::

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home