Skip to main content

Love your life ;)


Scene 1

Ohhh petang ni tiba-tiba je hujan time nak pergi kerja, takpe, tu hujan rahmat kan. So berlari-lari mak anak la pegi masuk dlm kete takut kasut merah ku basah. Erkk takut kasut basah?? Haha wtv. Time dlm kereta, tgh-tgh hujan lebat ni, nampak seseorang tgh melintas dlm hujan lebat. Sedihnya. Tgn dia kudung, he was running and holding air bungkus. Sgt kasihan tgk dia mcm tu. Masa tu dlm hati bersyukurnya masih ada tgn. Hmm *tu la, jgn nak mengada kritik diri sendiri lagi, tgn buruk la ape la*

Scene 2

And kereta pun menyambung perjalanan lagi, sambil tu di udara berkumandang lagu klasik nasional *hmmph abah ni* . Tibe-tibe, ternampak pulak, Indians yg jual maruku tepi jalan tu berlari2 nak selamatkan barang jualan, kakak die dtg bwk plastik yg besar kaler biru tu utk lindung adik die dr kene hujan. Haihh sayu je tgk. Lagi sekali saya bersyukur sebab walaupun keluarga saya bukan kaya mana, tapi saya masih boleh bersenang lenang dkt rumah, layan blog, facebook, padahal kat luar sana, ramai yg susah. *jgn nak mintak mak itu ini, bkn sng cari duit tau*



:: Last sekali saya teruja bila terdengar lagu 'Bunga Tanjung' nyanyian Saloma, *hehe mulalah mengada nak buat suara mcm Saloma* wink wink ::

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.