Skip to main content

Antara suka atau tak..

Salam 1 Malaysia.



Antara suka atau tak..
Awak kena terima awak ada dateline lagi 2 weeks

Antara suka atau tak..
Awak kena terima yang awak student Diploma Sains Komputer

Antara suka atau tak..
Awak kena terima social life awak memang, err agak teruk.

Antara suka atau tak..
Awak kena terima yang memang anak no. 2 ni terpinggir sikit, bkn no.2,
anak yang tgh. Ayna in the Middle.

Antara suka atau tak..
Awak kena terima love life awak tu, yang agak serabut sekarang.

Antara suka atau tak..
Awak kena terima yang Internet buat kerja awak delay je ni.

Antara suka atau tak..
Awak rindu orang yang tak pernah rindu awak.

Antara suka atau tak..
Awak kena admit, ada orang yang selalu tak puas hati tgk awak hepy.

Antara suka atau tak..
AWAK KENA TERIMA LIFE AWAK MACAM NI
orang cakap, life is like a wheel, sometimes u're up, sometimes u're
down.
what if tayar meletup? I've no idea.

mood saya tak happy.
mungkin dosa banyak ni.
:(

Comments

  1. haha sabau.. sy pun slalu rase macam ni. lagi teruk sy anak bongsu tp gile terpinggir. haha

    ReplyDelete
  2. hehe nurul, awak ada ramai kakak. saya ada abg dan adik. 3 beradik ja. kalau dua-dua pnggir saya, sedih oh. abg manja dgn abah, adik manja dgn mak. saya sorang-sorang dgn kucing ja.

    ReplyDelete
  3. erm...
    sabar yer...
    apa yg berlaku skrg ni just a beginning...
    perjalanan hidup masih panjang...
    byk lagi perkara yg sedang menanti sepanjang perjalanan nnti...

    tayar meletup beli la tayar baru....
    nak yg elok beli la brand Michelin...

    ReplyDelete
  4. hehe thanks! perjalanan hidup memang panjang, tapi seberapa panjang kita tak pernah tahu, mungkin panjangnya sejengkal ja.

    live life to the fullest, tapi biar lah masih ada limit kan.

    Michelin boleh dijadikan tayar spare.

    ReplyDelete
  5. best apa jd anak tgh2..
    dpt duit raya dr abang, boleh buli adik..

    aku nak buli sapa?adik sendiri kecik lg iukwim?heh

    ReplyDelete
  6. ah kalau abg aku kasi duit raya, tapi nasib baik thn ni dia bagi aku parfum. haha.

    oh, kau buli ah joni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.