Tips utk mengandung, eh bukan, tips utk mereka yang mengandung

Hari ni, lunch dgn mak, bersama-sama Kak Lia, Kak Gee, and Kak Farah, mereka ni semua ibu-ibu muda. Kak Farah baru nak dapat first baby kot. Hee byk la dgr tips dari dorang kan. Macam mak, mak lahirkan saya by operation. Walaupun tak normal mcm baby lain, tapi bersyukur sebab cukup sifat. Kesian mak, beranak secara operation ni bukannya tak sakit tau. Kena tunggu wound tu betul-betul pulih. Imagine needle dicucuk-cucuk ke rahim korang? Fuishh tadi pun saya dah pegang-pegang perut , konon-konon terasa. Mak kata, kalau nak beranak(secara normal) less sakit, ambil uri kucing yang baru beranak, keringkan dan sapu kat perut. Nanti beranak senang macam kucing. Lepas tu, kalau nak tau anak perempuan ke laki, tgk la siapa yang lompat kat kite, taktau nak explain mcm mane, maksudnya mcm, hmm contoh eh, saya mengandung, tetibe ada budak perempuan terkam saya(in manja way la kan), maksudnya saya dpt anak lelaki.

That's for now. Later kalau saya dgr tips lagi, saya bagitahu. Tapi tips utk mengandung, saya tade okeh. Harap maklum.

Comments

  1. fuh, mcm pakar sakit puan plak...
    blog kamu best so sy follow!

    ReplyDelete
  2. terima kasih ries lee.
    nanti saya baca blog awk pulak oke.
    baru tgk seimbas lalu sebab byk sgt tulisan,
    ehhee ;)

    ReplyDelete
  3. aku khuatir.

    kalau separa lelaki atau perempuan yang melompat pula?

    -.-"

    ReplyDelete
  4. mcm mana nak tau kucing tu senang je beranak?
    mana tau kot2 dia tgh setengah mati duk teran anak dia bg kua

    ReplyDelete
  5. haha kalau yg tu kurang pasti, ini semua kata bidalan org tua ja, Allah yang Maha Berkuasa tentukan segala. ;)

    ReplyDelete
  6. kucing tu senang je beranak sebab die senyap ja, takda mengeow mcm kucin meroyan, lepas tu takda byk darah pun, anak ia keluar dgn lancar. (nampak dgn mata sendiri)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Review: Snow Bear Breast Pump