Skip to main content

suka-suka


Apa nama betul awak?
Aina Fadzilah Aadnan - nama abah memang ada dua 'A'

See full size image

Diri awak ni mcm mana?
Oh, saya rase independent kot. Boleh shopping sorang-sorang. Bercuti sorang-sorang pun boleh. Lagi bahagiaa. Pencinta haiwan sejati. Mark ye, "haiwan", bukan "serangga".



Awak tak boleh hidup tanpa?
My 4.75 Acuvue, Vanilla Vanille, Lady Speed Stick, J&J Lotion, Olay White Radiance Lotion, facial cleanser, black eyeliner, eyebrow trimmer, shaver, Pure Essential Jojoba Talcum. These are my everyday essentials. I dont wear heavy make up, like foundation, just a hint of blusher(sometimes) if my face looks tooo pale.

Two favorite items

Kelemahan awak?
Ohh, banyak kot. Over sensitif, over react. To be exact, minah over. Haha. Org jawa cakap saya ni cengeng, and I hardly trust people(ye ke?), lurus bendul, too naive, nodding without knowing. Easily fall, pendirian tak tetap. [boleh tgk dari tulisan yang berubah-ubah]. eh biarlah, font kan memang byk jenis.
Apa yang awak tak suka sekarang?
Internship. Duhh, saya nak pusing balik masa, dapat good result in SPM, terus continue degree dalam field yang saya suka. Sci comp? Tak mau, saya nak lain. ;(



Apa yang awak takut?
Mati lah.

Cinta hati awak?
Ops, hehe Memey [lesbo?] . Bukan la, memey dan anak-anak. Kucen tercenta, hehe. And family.

Siapa yang awak tak berkesempatan lagi nak jumpa?
Hmm. Selain artis faveret, oh oh, Odah, Sarah, dan juga Sapix [mr chipsmore,suka hati u lah nak anggap i ape] hm


Suka baca blog siapa?
Hanis Zalikha, Iz, Sue Anna, Keen, Huda dan geng-geng beliau.

Apa yang awak tengah buat sekarang?
Kat office, blogging [mujur lah intern je, kalau tak kerajaan marah staff yang blogging office hour ni]
Mineral Research Centre, Ipoh

Apa yang awak tak sabar?
Tunggu orang meminang. Haha. Tak, nak habiskan diploma, then maybe kerja for a year, kemudian baru sambung degree. I can't wait to have my own car. Tak payah pinjam abah atau abg punya lagi. Lecehh.

suka van ni sebenarnya ;(

U wish u were in..
JB :(


Any songs yang awak tgh dengar sekarang?
Lagu merepek ape ntah dkt Sinar, sangat merepek. Bukan lagu merapu Mat Salleh, tapi sumpah merepek gila lagu ni.

Any talent yang awak nak?
Menjahit! Nak pandai jahit-jahit. Boleh buat baju sendiri.



Ada nak jadi orang lain?
Tak tau, belum terfikir lagi.


Apa yang awak selalu buat?
Order stuffs, lepas tu pending sebab mcm nak tak nak je barang tu. Sorry ;(

Paling best bila?
Duduk rumah, ada show best dekat ASTRO, chilling atas couch sambil minum sirap, and makan chicken ball. Dgn 4 kitties on my lap. Kish kish them. Hehe.

Suka bila?
Lepak dgn nad, syuma, n kak waney. Dorang sumpah kelaka doe. Syuma, study hard, balik boleh buat rambut aku.

Teringin apa?
Jeans Ed Hardy, True Religion pun okay. To that someone, pls cari kan tau ;D


Last thing u ate?
Mee Goreng dkt pantri and teh o ais, usual drink.


::hehe dah dah, soalan buat sendiri ni. Ada ke tanya diri sendiri, pathetic betul.

Comments

  1. perkara paling takut mati??
    knp lak takut mati??
    bkn semua org akan pegi rasa ke semua tu nanti....

    ReplyDelete
  2. mesti la sebab pahala ni belum cukup lagi,
    dunia pun makin tua,
    so takut tak sempat kumpul pahala

    ReplyDelete
  3. gua pun ketaq lutut dengan mati

    btw gua macam kenal lu.
    tapi gua hampir2 lupa.

    ReplyDelete
  4. oih hasbi, lu mmg la dah lupa gua,
    eh jap, lu dulu pengerusi kelab komputer smt brash ke?
    gua rakan sebaye lu ah. kwn huda.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.