Skip to main content

No title

Eh kenapa no title? Jelas sekali sebab saya tak tau nak letak title la. Apa la. And I'm very bad at putting title. Tgk la entri-entri lepas, mcm apa je kan title-title daku. Haish tak mcm korang, title mesti menarik perhatian saya nak baca.

Weh weh, nak cerita sikit la, korang ade tak mereka-mereka yang pernah iri hati dgn korang? Mcm, contoh, hmm tak boleh tgk korang hepy? Saya ada tau, seorang perempuan ni, dia ni lawa, maniss ja orgnya, saya mula-mula tgk mcm bersyukur jgk la sebab HE's found someone yang suit him kan. Tapi kenapa la eh dgn dia ni, baru-baru ni dpt tau yg dia sanggup call org utk cerita pasal hal saya kat org lain. Dia takpa la, dia dah biasa jadi hot storrrryry. Satu Ipoh ni tau pasal dia. Sebut je nama mesti kenal. Saya pulak dgr-dgr je la cerita, kadang-kadang terkeluar jgk satu dua story. Maaf ye awak, saya mulut perempuan, same jgk la dgn mulut awak. Tapi awak jgn la cerita yang bukan-bukan pasal saya. Sumber yg saya dpt tentang awak, semua dari sumber yang boleh dipercayai.

Hm saya tau one day saya akan delete entri ni, takpe la, saya nak luahkan hati dulu. Nanti saya delete,

Hmm, [hati tak tenang]

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.