Skip to main content

Decorating white space.


love this a lottttt.

heart this.

so cute! i would have bite 'em. grrr

adorable

simple.

i am looking for this.

great combination of color, calming.

believe me, if i have this, i would have studied harder..

..and this would do too..

..so do this.. *sigh*

i wanna be a sleeping princess or maybe a sleepy princess, eheh?

for mak and abah *oh ckp je la for me en husband, hihi*

for me *for daughter of mine wahaha*

for abang *or for my son, haha*

for adik *or my other daughter, [laughing non-stop]*

place where I spend the day reading *dreaming*

more color,kids area

so so so lovinn it!

ahhh rumahku syurgaku.

pictures are courtesy of freshome.com

hehehe if i own a house, the decoration will be like this lah kan. lots of whiteeeee. lots of wooooodddd. i dont mind if its going to be a small house [kecik pun comel pa?], but the decoration will ABSOLUTELY like this. my future husband kena suka ni, kalau tak, jgn kahwin. HAHA. *serious niii*. except for the wooden floor tu, boleh change kot, pakai parquet pun takpa. at least element tu ada. why i choose white? hmm senang match kot. hehe kan? i.d.k. im not the expertise. i dont mind if i have a kids, and they will conteng-conteng, but make sure, use crayon aaa, boleh jadi some sort of decoration, artsy gitu, haha. wah berangan byk ni. pedulik ah. but i know, these wooden furnitures will cost me a lot, takpa la, pelan-pelan kumpul duit. after diploma ni, cari kerja, kumpul aset, yay! then baru nak sambung degree.


xoxo,
Minah Jenin

Comments

  1. amboi...
    tinggi nye angan2 ko..
    huhu..


    tp citarasa kite lebey kurg jek..
    aku pn ske warna2 pastel ni..

    umah aku nnt xtau ah mcm ne..
    dh la nk anak 8...
    hahahha



    tp gile la ko...
    smpt je ber-angan mcm ni kn kt tmpt keje

    isk3

    ReplyDelete
  2. cantik sangat! :)
    I pun suka sangat semua tu. hahaha :)

    ReplyDelete
  3. eh dia ni praktikal ke asik search benda benda macam ni? ahha

    ReplyDelete
  4. wahahaha. menyelam minum air la. hee

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.