28.10.09

Apa yang susah sangat?

It's been 3 month since I am a blogger. Apa yang susah sangat nak jadi blogger ni? Hmm for me, finding the title. urghh payah betull. lebih lebih lagi untuk org yang tak kreatif mcm saya ni, memang sumpah title semua mcm hampeh je. tak menarik langsung. tapi memang student sci computer mcm ni kot haha. otak semua mcm komputer. demm. Apa yang susah lagi eh? Ohh ohh kalau mcm satu masa tu, kita mcm tau je apa nak tulis kan, for example dlm bilik air tibe tibe mcm ade feeling nak berbicara ke ape, bila dah depan laptop, mula lah mcm err aku nak tulis apa tadi eh. sama jugak mcm kalau kita tgh jalan jalan, lepas tu ternampak orang tgh susah susah cari nafkah hidup, and lepas tu kita pun rasa kasihan, mula lah nak buat entri kemanusiaan and again depan lappy, lupa lagi. kadang kadang tu lagi lah, sanggup tulis keywords dalam notes kat hp, konon nak buat entri la kan, masa dalam kepale hotak ni elok cantik je ayat, bile nak tulis, again, kelu lagi.

ps: adakah saya ni pelupa sebenarnya? ntah la, maybe nak memblog ni perlu keihklasan sebenarnya, tentang apa and siapa dan bila tu tak penting. U write when u want and when your heart needs to say something. about someone ke, things ke, tak kisah la kan, your blog your words. jangan la plagiat. tapi kalau ada "ter" plagiat tu, tu maybe org tu admire you sgt-sgt. try talk to them nicely. jgn la menghentam dalam blog.

love peace, no war.

7 Comments:

Blogger QQQ said...

HAHAHA..

ini merupakan simptom-simptom normal penyakit blogoholic.

slalunya kawe ake tulih nate gapo hok kawe pk maso tu, kawe skalo tulih nate gapo hok kawe bince dge saing ambo smale, skalu gok kawe tulih jo gapo hok kawe raso beto.

kalu tak dok gapo nok tulih, kawe poh ja pic ko gapo ko, tapi kawe gema nulih lagi!

ps: Aina nak ek, nnt abg buatkan ok

October 28, 2009 at 3:10 PM  
Blogger ellenyna said...

ha'a mmg susah nak cari title. lepas tu bila da ada title, nak tulis isi tersurat tersirat lagi payah. ada je lupe.

October 28, 2009 at 3:15 PM  
Blogger siggplus said...

ni pehal si qasem kecek klate ni?ku to mu mapoh..

cari tajuk benda yg plg susah dlm blogging..spot on

aku biasa tulis entri kadang2 tajuk langsung tak kena dgn content..

kalau SPM dah kena karangan terpesong dah

October 28, 2009 at 4:22 PM  
Blogger Ries Lee said...

seorang blogger pernah kate kat aku...
taip saja ikut kata hati...
sedar tak sedar terbentuk satu entry...
no hal lah...
itu yang aku selalu buat...

aku pun bekas student computer science jugak...

October 28, 2009 at 5:03 PM  
Blogger syahidahariff said...

but to me ure a gud writer too babe..

October 28, 2009 at 11:13 PM  
Blogger Aina Aadnan said...

QQQ: mu kecek kelate ambo dok pahe ni. haha same la, saye pun kalau mcm tak tau nak tulis ape, post gambar je la.hehe okayy terima kasihh

nyna:hehe ape kate tulis isi dulu lepas tu baru buat tajuk kan?

siggplus: ye ah tu. aku pun selalu gak terlari dari tajuk. tapi aku try kejar dia balik.

ries lee: nak buat entri memang semua dari kata hati. and kata-kata mulut jugak. ohh sci comp, ajar la akuu serbab dikit.

odah darling: thanks babe, u're too. u're a good listener to me babe, more than a good writer. :)

October 29, 2009 at 12:01 AM  
Blogger Ries Lee said...

aku graduate lame dah...
belaja pun coding yg lame2...
aku mane ade belaja vb.net, php dll...
sql pun belaja basic jer...
kalau yg boleh buat skrg pun vb dgn html jer...

October 29, 2009 at 2:14 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home