Skip to main content

Sorry la.

Sorry, tak update cerita baru. Haha mcm mana nak update, sibuk ja dok tgk 'Nur Kasih", khayal betul tgk Adam. Eh bukan, tgk Nur dgn Adam. Ni pun ada masa sebab terstreaming episod 14 dulu, supposedly episod 13 sebab now tgh tgk episod 12. eh pening dah ayat. Apa yang best pasal Nur Kasih ni, tgk Adam berubah dr jadi setan tu someone yang completely opposite. Lepas tu tgk Nur peeping Adam yang tgh buat kerja. Aww. And she likes Adam dari zaman sekolah lagi. Macam dulu-dulu minat budak kat sekolah conteng-conteng kertas "Aina <3 _ _ _ _ _ ". Tersenyum je sorang-sorang tgk cerita ni. Hehe memang la sorang-sorang sebab saya sorang-sorang dok rumah layan cerita ni. Takpe la kan, cerita ni, bukan cerita Maria Ozawa. HAHA.

Bila awak dah taubat nasuha, tolong lah, jgn ulang kesalahan lama. Jgn mintak awak jd mcm dulu. Jgn kata, normal la lover mintak mcm tu, mcm ni. Saya tak suka. Long distance r/ship is better. Lebih rela tak jumpa.

Kucing saya tinggal 2 ekor je, memey and jokerina@manjalara. lagi 4 sudah mati oh. sedih gila. tapi nak buat mcm mana, dah ajal.

Comments

  1. /Aina Aadnan sedang dijangkiti virus jiwang, sila ambil Blogohol sekali sehari/

    Adam dan Nur, huish, paling meremang time orang kampung cakap "wah macam pengantin baru je"

    siut, mau x macam tu, dah lama mana berjauhan!

    huehue!

    huish, jgn disebut maria ozawa, nnt traffic kamu akan meningkat!

    ps: takziah diucapkan ke atas pemergian haiwan2 kesayangan aina!

    ReplyDelete
  2. long distance relationship lebih manis...
    boleh rindu-rinduan...
    main hantar email (dulu surat belang2 merah biru)...
    hahaha...

    ReplyDelete
  3. yup long distance relationship is the best..benda paling bermakna bila dapat jumpa lepas dah lama gila tak jumpa..heh

    lepas ni traffic kau mesti meningkat sebab keyword maria ozawa tu..heh

    ReplyDelete
  4. wei, sudah-sudahla ngorat aina, long distance tu dimaksudkan aku la tu! aku la!

    ReplyDelete
  5. mesti comel kan kucing kucing tuuu ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.