15.12.09

Kau ada sleepover malam ni, tgk movies and ada seorang kawan kau ni lupa nak bawak coke or pepsi or apa-apa je lah snack yang dia promise nak bawak. Then dia peluk kau lepas tu cakap "Oopss" sambil buat muka paling comel kau pernah nampak. Mesti la kau nak maafkan dia kan? Tapi kalau dia buat something macam:

She's slack about staying in touch
Tak kira lah dia penat, stress atau busy macam mana sekalipun, dia tak ada alasan utk tidak call kau balik (okay, fine, i did this sometimes, sorry Huda) dan ini seterusnya akan buat kau rasa macam kau tak penting dalam hidup dia (Huda, kau rasa mcm ni tak, sorry!). Macam mana nak deal dgn benda ni, bila dia call kau, cuba kau lambat-lambat response. Nanti lama-lama dia akan rasa mcm kau tak perlu dia lepas tu nanti dia akan ckp yg kau dah tak nak kawan dgn dia. Then korang discuss,heart-to-heart talk, tapi kalau dia still takda effort, it could be time to phase her out of your life.

She spilled your secret
Dia dah janji dgn kau yang dia takkan cerita kau bercinta dgn Dato' K atau kau dah ehem ehem atau kau terfikir nak break dgn boyfriend kau. Lepas tu kawan kau yang lain cakap yang bestie kau dah cerita segala benda. Macam mana? Okay, sebelum kau menggelabah mencarut tak tentu pasal kat dia, kau check la dulu masa dia bocorkan rahsia kau tu, dia tengah mabuk-mabuk ke, atau masa tu dia tgh mamai-mamai mengigau ke kan. Ni akan elak dia dari buat lame excuses, lepas tu kau ajak la dia lepak kopitiam, kau cakap terus terang apa yang kau rasa, contoh mcm kau rasa tak nak kawan dgn dia dah, atau kau rasa marah sgt. Ye lah, biggest secret kau kan. Kau cakap la kau nak dia explain and mintak maaf. Dah kau 'nak', lepas tu kau kena la maafkan. Kawan mcm biasa, pergilah camwhore macam selalu.


She never pays back money
Okay, bila kau tambah-tambah semua wang yang dia pinjam, total dia kau boleh beli LV satu. Time ni kau patut mintak balik. Kau lagi patut bila dia show-off handbag baru. Aik kata takda duit, tapi sewenangnya dia bali bag baru. Lepas tu dia takda duit lagi, bila kau keluar dgn dia, dia mintak kau bayarkan dulu. Bila kau kata "Tak boleh", nanti dia cakap kau tak percaya dia pulak. So, macam mana? Lepas ni kalau dia mintak duit, kau cakap kau ada byk lagi benda lain nak bayar, mcm lepas ni korang pergi makan ramai-ramai dgn gfs, and dia tak dpt nak mintak duit dari parents atau bf dia, dia patut dtg minum kopi je. Kau bukan bank dia, sedangkan parents pun ckp "Ingat mak ni cop duit ke", apatah lagi setakat kawan. Then kau teruskan memintak sebab duit tu kau nak guna utk byr benda lain, memang la tebal muka, tapi lama-lama nanti dia paham.

She flirts with your boyfriend
Woh wohh gatainya kawan hang ni. Kawan kau ni bukannya apa, dia nak prove yang dia tu hot je, boleh dapat semua laki. She's just proving that she's desirable. Kau tgk dia batt eyelashes dgn bf kau, kau rasa macam nak tarik je bulu mata palsu dia tu kan. Kawan kau tu siap komen bf kau hensem, gagah perkasa, yg boleh buat laki kau rasa "Awww" (gatai jugak laki hang pi layan). Bila ada kawan mcm ni, kau buat tak layan je la sebab kalau kau layan, nanti dia rasa macam kau sedang compete dgn dia, lepas tu nanti kau rendah diri, bukan sebab kau tak sebagus dia, tapi sebab otak kau dah set mcm tu. Cuba kau cakap "Sorry la syg kalau ****** tu macam tergilakan you je. Dia kena buktikan dia sexy, tapi some men find it really off-putting and try hard. Also, girls find this incredibly rude and frustrating". Lepas ni laki kau dgn kawan kau tu akan tahu yang kau dah sedar. So lepas ni kalau dia tak stop flirting, kau kahwin je la dgn laki kau and call dia,kau cakap "kalau kau tak insaf jugak, aku tak mau kwn kau lagi, wekk"


ps: Haha ni article dalam CLEO, aku rasa interesting utk dishare, so apa salahnya aku ambil buat entri.



2 Comments:

Blogger QQQ said...

uih! minimalist dah template!

December 15, 2009 at 4:36 PM  
Blogger ♥miszluna™ said...

huuu...
npe name aku ade dlm entry..


huhu..

syg oi..
blk la ipoh cpt tau

wlu mcm ne pun..
ko tetap kwn aku smp mati
=)

dari skola..
smp bile2..

=)

December 15, 2009 at 5:43 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home