Skip to main content

The Enclave

I always on the road. When I cross the Sultan Azlan Shah road, or formerly known as Tigerlane, I always stumbled upon this house property development; The Enclave. They're still in progress of developing tho. But when I looked at the board, and looked how awesome that house is, I start to build my own dream. And just now, I walking around the internet, searching for the developers info and what so ever, i found this; The Enclave . Go to this site, and surely you will start to develop your own dreams too!



The Enclave is situated along Jalan Sultan Azlan Shah, adjacent to the Royal Perak Golf Club and Perak Turf Club. I find this place really calming you know, with lots of trees. Please Aina, in Ipoh still lots of tree okay.



Accommodation? Pool, playground. Its an open-space. If I have any children in the future (of course I will, insyaAllah), I will raise them here. Plus 5mins drive from my house at Taman Ipoh Jaya,

With minimum price RM800k and maximum price can reach over RM2million, this is really a breath taking for me and the future hubby. I don't even start my degree yet, so this means, I have to work (study) really hard to achieve this. Please make it fast for me.

Readers, pray for me please? Pray that I will succeed in my study, have a promising job, and lovely hubby.

And full pocket, pleasE? :)

Comments

  1. kalau buat rumah with ur own designs, mesti lagi puas hati kan?

    ReplyDelete
  2. erkk kekurangan idea nak design sendiri. tapi memang la puas hati gila2

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.