Skip to main content

Tahun Ini, Tahun Hadapan, Dan Seterusnya.

Will be celebrating Eid in Seberang Perai Utara.! Bukan tak suka kampung sini, but I'll be missing those kids dekat JB. They're so small, so hyper, so comellll, so brilliant, so terer pau cousin dorang ni jajan. So manja. So inspiring. I love them. Iman, Isma Hani, Izzah, Aiman, Syami, Akim, Daniel, Luqman, Muhammad, Caca, Kak Chik, Kak Yang, Kak Ngah, Wahida, Abg Long, Jannah, Khairuddin. Grr. Ramainyaa kat sana. Rindu lah. Bila lagi Kak Aina dapat jumpa korang? :(

Paling penting, dorang lagi alim dari aku. That's why lah aku kata they inspire me. Rumah kat sana sebelah masjid ja, so setiap kali masuk waktu, mesti jemaah kat sana. Tapi aku? Buat malu je. Haih. Rindu! Iman bontot itik. Mak kata masa kecil-kecil badan aku debab mcm dia lah. Manja tau Iman ni. Suka peluk-peluk. Gerammm.

Tapi aku faham kalau tahun-tahun seterusnya aku akan beraya dekat Seberang Perai ni. Dekat JB dah takda tok & wan. So nak tak nak, kena la beraya sini ja. Sini pun ramai juga cousins, cuma dorang dah grown up lah. Dah tak rapat mcm dulu. Kalau dulu boleh main polis sentri lagi, la ni dah segan. Maklumlah, dah besar kan.

Raya ni indah kalau dgn family. Buat mereka yang kehilangan orang tersayang, doakan banyak-banyak utk mereka. Al-Fatihah. Dan malam nanti, kita akan dgr takbir raya. Syahdunya.

Selamat Hari Raya wahai bloggers sekalian yang sudi baca blog ni, Maaf Zahir & Batin jika ada antara perkataan aku mengguris hati korang.


Comments

  1. nk kena bnyk kali wish ke weh? aku dkt fb kau dah wish dah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.