Skip to main content

Maafkan kita wahai rambut.

Kepada Rambut,

Maafkan saya sebab tak membiarkan awak hidup panjang hingga ke bontot saya, or at least sampai ke pinggang saya. Saya mempunyai habit suka mengerat awak, dan menyesal di kemudian hari. Oh Rambut, saya bukanlah adore awak sgt, sebab awak biasa-biasa je, tapi, umm ketebalan awak tu buat saya syg, kekembangan awak tu, buat saya rindu. Rindu tengok muka saya kecil bila awak besar. Tapi menampakkan kepala saya besar pula kan.

Rambut, walaupun awak hitam seperti arang, saya tetap suka. Saya belum lagi celup awak dgn warna lain. Pernah berniat, tapi, nanti saya rindu awak yg hitam. Rambut, promise me awak akan panjang balik pls? Pls? Awak tak merajuk kan saya asyik potong awak?



before (tak panjang sgt pun)



after (agak pendek juga la)

Comments

  1. comel lg rmbut pnjg sblm potong 2.. sweet sgt2.. prompuan melayu terakhir la plak..

    ReplyDelete
  2. hehe tu laah, takpa, rambut ni nanti tumbuh balik. kite simpan panjang2 okeh.

    ReplyDelete
  3. rambut lama nampak nampak mature.
    rambut baru nampak nakal ckit.. tapi u tetap pujaan hati aku.. :)

    ReplyDelete
  4. teman rase lbh baik rmbt pnjg cam pic atas 2.. ok la dri rmbt pendek..nampk nakal cikit..hehehe..ape2 pun you cute

    ReplyDelete
  5. i pon suka rambut u ! bole i knl dgn u ? u nampak mcm rihanna la ! theeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  6. ya ALLLAAHHHHHHHHH! ainaaa
    awat buat rmbut macam tu!

    adoiii!!1

    ReplyDelete
  7. knapa sume haircut anda tampak baek di atas kpala anda???
    cis!
    jeles!

    ReplyDelete
  8. cantik sungguh ciptaan ALLAH S.W.T..syukur

    ReplyDelete
  9. aina, comel gila!
    ko sesuai berambut macam tuh agaknya. ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.