Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

Say No To Click Fraud

Heh. Rasanya benda ni dah lama jadi isu kot. Macam "I kelik u, u kelik I". Tak pun comment post orang, cakap kita dah klik nuffnang. Aku pun pernah jadi mcm ni, tapi tak reti la nak selalu kelik-kelik org punya ads. Tak rajin. Sebab tu Nuffnang aku dah setahun pun baru RM5.58. Haha jadi lah. Ada blogger yg dah dpt ribu-riban, tapi aku tgk dia dah takda dah berblogging. Mana pi eh? Ke jadi penonton tegar je?

Hehe aku ni buat entri sekadar nak update blog je. Org tak baca, tapi saja la aku nak update. Dok bosan ni tak tau nak buat apa laahhh. Nak buat entri lain, takda idea. So, aku ambil je la topic ni.

Ok dah. Bye. Mengantuk.

In Between.

Eh, if you think me that way, I will think of you as the same way either lah OK. Fair & square, rite? So don't misunderstood anything happened. It is only about having fun and all.

One word for ya; F U * K

Ampun, maaf dipinta. Marah ni.

Alhamdulillah.

pretty :)

us

ambil aura sikit :)

Alhamdulillah. Another friend of mine dah selamat disatukan dengan jejaka pilihan beliau. Rasa happy gila. Majlis yg simple, tapi meriah. Who next? Hehe. Yang pasti, not me.

Eid 2O1O

Kg Permatang Kuala, Seberang Perai Utara, Pulau Pinang


Teman bergaduh.


Adik beradik with Tok


Keluarga tercinta

Kutipan duit raya? Tak sebanyak duit raya bf aku kat JB. Byk gila oh dia dapat.


Tahun Ini, Tahun Hadapan, Dan Seterusnya.

Will be celebrating Eid in Seberang Perai Utara.! Bukan tak suka kampung sini, but I'll be missing those kids dekat JB. They're so small, so hyper, so comellll, so brilliant, so terer pau cousin dorang ni jajan. So manja. So inspiring. I love them. Iman, Isma Hani, Izzah, Aiman, Syami, Akim, Daniel, Luqman, Muhammad, Caca, Kak Chik, Kak Yang, Kak Ngah, Wahida, Abg Long, Jannah, Khairuddin. Grr. Ramainyaa kat sana. Rindu lah. Bila lagi Kak Aina dapat jumpa korang? :(

Paling penting, dorang lagi alim dari aku. That's why lah aku kata they inspire me. Rumah kat sana sebelah masjid ja, so setiap kali masuk waktu, mesti jemaah kat sana. Tapi aku? Buat malu je. Haih. Rindu! Iman bontot itik. Mak kata masa kecil-kecil badan aku debab mcm dia lah. Manja tau Iman ni. Suka peluk-peluk. Gerammm.

Tapi aku faham kalau tahun-tahun seterusnya aku akan beraya dekat Seberang Perai ni. Dekat JB dah takda tok & wan. So nak tak nak, kena la beraya sini ja. Sini pun ramai juga cousins, cuma …

The Enclave

I always on the road. When I cross the Sultan Azlan Shah road, or formerly known as Tigerlane, I always stumbled upon this house property development; The Enclave. They're still in progress of developing tho. But when I looked at the board, and looked how awesome that house is, I start to build my own dream. And just now, I walking around the internet, searching for the developers info and what so ever, i found this; The Enclave . Go to this site, and surely you will start to develop your own dreams too!



The Enclave is situated along Jalan Sultan Azlan Shah, adjacent to the Royal Perak Golf Club and Perak Turf Club. I find this place really calming you know, with lots of trees. Please Aina, in Ipoh still lots of tree okay.



Accommodation? Pool, playground. Its an open-space. If I have any children in the future (of course I will, insyaAllah), I will raise them here. Plus 5mins drive from my house at Taman Ipoh Jaya,

With minimum price RM800k and maximum price can reach over RM2millio…

Reasons why I wanna get married ASAP

Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali, Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh, Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat, 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil, Wanita yang memberi minum susu dada kepada anaknya akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya. Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah didalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.


Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba. Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan penuh rahmat. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebi…

Maafkan kita wahai rambut.

Kepada Rambut,

Maafkan saya sebab tak membiarkan awak hidup panjang hingga ke bontot saya, or at least sampai ke pinggang saya. Saya mempunyai habit suka mengerat awak, dan menyesal di kemudian hari. Oh Rambut, saya bukanlah adore awak sgt, sebab awak biasa-biasa je, tapi, umm ketebalan awak tu buat saya syg, kekembangan awak tu, buat saya rindu. Rindu tengok muka saya kecil bila awak besar. Tapi menampakkan kepala saya besar pula kan.

Rambut, walaupun awak hitam seperti arang, saya tetap suka. Saya belum lagi celup awak dgn warna lain. Pernah berniat, tapi, nanti saya rindu awak yg hitam. Rambut, promise me awak akan panjang balik pls? Pls? Awak tak merajuk kan saya asyik potong awak?



before (tak panjang sgt pun)



after (agak pendek juga la)