Skip to main content

Happy New Year LOL

Hahahahhahaha. Happy New Year sebab ni entri first untuk tahun ni. Krr krrr. Yea, malas nak update satu hal, takda idea dah dua hal. First thing first, aku telah berjaya menempatkan diri sebagai pelajar TESL UiTM. Syukur Alhamdulillah. Tapi aku agak cuak jugak bila fikir apalah result exam aku hari tu. -_-" . Sebab diri aku sangat dipenuhi dgn ke-tidak-serius-an yang melampau. Dalam erti kata lain, BANYAK MAIN. Sobss. Menyesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada berguna.

Dan untuk tahun 2011, adalah permulaan untuk hubungan baru aku. Heehee amboi miangnya. Ye, si dia bernama Meor Mohd Huzaiffah. Kenal dia dah lama dah. Dari 2007. Org kata dari mata jatuh ke hati. Haa lebih kurang mcm tu la, Huzaiffah ni tgk gambar aku then nak kenal-kenal lepas tu dia pun bagi gambar dia dan aku pun mula la dari mata jatuh ke hati jugak. Theehee. Masa tu awal 2007. Masa tu pernah la cuba nak bercinta, tapi masing-masing ada komitmen lain(org lain) so kiranya kami ni masa tu lebih kurang mcm scandal gitu. Tapi aku mengaku memang sayangkan dia la. Cuma dia lah masa tu memang tak pernah serius pun sayang aku. Hihi. Hubungan aku dgn dia masa tu, lebih mcm kitorang berbalas MMS, SMS, YM, jumpa pun jarang-jarang sangat. SMS pun kadang-kadang je. Lepas tu hilang, tapi sentiasa keep in touch la. Sekarang, kitorang dah jumpa balik. Alhamdulillah, nampak ikhlas dia bila dia bwk aku jumpa family. Aku & family dia pun alhamdulillah baik. Rindu dorang :') Dan utk pertama kali aku berani bagitahu mak & abah aku pasal dia. Selalu aku ambil masa lama baru nak bagitahu. Sebab kitorang memang ada perancangan untuk masa depan. InsyaAllah. Doa-doakan la yang ni yang terakhir. :)


Meor & Aina

I love him & his family. Terima kasih Umi & Abah. Tak lupa jugak Along, Angah, Qila, Yazid, Abg Arip, and Nenek! Rindu Nenek :'(

Blackie - Kekasih GELAP bf aku

Gegurl - Manyak langsi oh ini kucing hee




Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.