Skip to main content

:')

I love him so much. You know what happen tonite? Okay there's a friend of mine who asked for volunteers to help her at Street Fiesta this weekend. She would give RM50 per day. Kira mahal la jugak payment tu kan. Kerja ni mcm jadi pembantu koordinator games such as futsal, street soccer and of course these involve men kan. So aku ni dgn tak panjang akal sangat tanya dia, boleh tak? He; who is someone yang very concern about who I'm going to mingle with terus ckp, "Kau ni tanya soalan bodoh!" Yea, aku tak fikir perasaan dia. Niat aku cuma nak tambah pendapatan kitorang je. Utk future. But I don't mind dia tak bagi, because rezeki tu ada kat mana-mana kan. So, I'm fine with it. Tadi dia merajuk sampai cakap nak buat keputusan. Bila mcm tu aku terus mcm dah cuak dah. Tapi hehe he's so sweet, dia just ckp, tapi tak berniat pun nak buat keputusan utk tinggalkan aku. Kalau dpn-dpn, memang dia suka sgt tgk aku menangis teresak-esak. Lepas tu dia mintak cincin yg dia bagi aku balik, and mintak cincin yg aku bagi dia balik, konon tandanya kitorang takda apa-apa la. Tapi kecomelan dia terserlah bila finally dia tunjuk crossed-finger. And lepas tu senyum. Hehe maksudnya dia tipu aku la, dia tak bermaksud pun. Hehe comel kan?

Tiap kali dia cakap nak tinggal aku ke apa, aku mesti check jari dia. :')

Comments

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.