27.5.11

Org tua kata..........

Kalau kita makan sirih junjung yg dkt majlis pertunangan secara curi-curi, jodoh kita akan cepat sampai. Well, I did this on last December, masa tu kawan aku bertunang. And Opah dia kata, makan la sirih tu, nanti sampai jodoh cepat. Kitorang yang belum kahwin dan gatal-gatal ni semua try makan sirih tu. Pergh. Kelat wei. Kebas lelangit aku. Tapi aku berjaya lah habiskan sirih tu tanpa muntah kan balik. :) Point aku sekarang, aku rasa, hmm jodoh aku mungkin dah hampir sampai? Muahahahah. MUNGKIN je lah kan. Ntah lah ye. Tapi aku memang kalau boleh nak cepat-cepat lah menikah. Sounds gatal, merenyam, garit; tapi bila aku tgk kawan-kawan lain yg umur aku dah kahwin, dah nak dapat anak pun, aku rasa macam awwwww bila turn aku, bila turn aku! Umur 22 dah molek dah kot kalau kahwin. Si dia pun dah ready, cuma kewangan yang membataskan. Kena la stabil dulu, baru boleh. Tapi kalau niat betul, pintu rezeki tu terbuka luas. InsyaAllah ada sumber kat mana-mana.

Jealous la tgk orang tunang, kahwin. Nak jugak! (:





0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home