Skip to main content
Oh please lah aku nak berhadapan dgn benda macam ni. Sebab ni lah aku prefer utk tidak terlalu bergaul dgn ramai org. Tak bergaul pun still ada yang talk shit about u. Just because I talked too much about my relationship. Itu laman aku. Kalau tak suka, please scrolllllllll sampai tak nampak. Aku tak paksa. Mula-mula, doakan yg terbaik. Lepas tu? Talk behind my back. Ye I'm someone yg obses dgn cinta. Nak tau kenapa? AKU TAK RAMAI KWN MCM KAU, KAU & KAU. Aku senang dgn kehidupan aku skrg ni. Tapi aku bersyukur, ada yang betul-betul faham aku. Ah benda ni remeh je sebenarnya kalau aku nak caerita dekat sini. Aku stop sekarang.

p/s: Aku marah sebab aku tak sangka sesetengah org tu mcm tu. Percaya org berpada-pada Aina.

Comments

  1. biasa la aina, mulut manusia ni.. bukn nye tau dosa dan pahala.. 'Do it Your Self'

    ReplyDelete
  2. aina. sabaq. aku tahu mcm ne rasa macam tu.
    aku lagi teruk kena aina.
    smpai skrg org dok ngata lagi pasal aku dgn ex aku
    nyampah sgt2

    ReplyDelete
  3. Thanks anonymous. :)

    Hehe sabor je huda, biasa la kan.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.